post

free desktop wallpapers of food 3 300x225 گلبرگ سرخ زنده باد زندگی شماره پنجاه و سومده دستورالعمل برای رفع بوی عرق

عرق یک پدیده لازم بدن است، اما وقتی که بدن مخصوصا در فصل گرم بدبو می‌شود آن‌وقت برای فرد و اطرافیان او غیرقابل تحمل می‌شود.

عرق یک پدیده طبیعی و لازم بدن است که ضمن مرطوب نگه داشتن پوست، موجب دفع

مقداری از مواد زاید بدن می‌شود،‌ اما وقتی که بدن مخصوصا در فصل گرم بدبو می‌شود آن‌وقت برای فرد و اطرافیان او غیرقابل تحمل می‌شود.

عرق بدن به تنهایی بدون بو است، اما باکتری‌ها و قارچ‌های روی بدن از آن به‌عنوان محیط رشد استفاده کرده و سریعا شروع به تکثیر می‌کنند و عرق را به ترکیبات بدبویی تجزیه می‌کنند؛ اما چرا برخی نواحی مثل زیر‌بغل بیشتر بو می‌گیرد؟ علت این است که غدد عرق در این مناطق پروتئین و چربی نیز تولید می‌کنند که مواد اولیه مناسبی برای تغذیه باکتری‌ها و قارچ‌های سطح پوست است.

این در‌حالی است که عرق نقاط دیگر بدن بیشتر محتوی نمک است و باکتری‌ها کمتر می‌توانند از آن استفاده کنند.

اگر می‌خواهید از بوی بد عرق رها شوید به دستورهای زیر عمل کنید:

  1. از خوردن ادویه، زردچوبه، فلفل، خردل، سس گوجه فرنگی، پنیر کهنه، تخم مرغ، روغن سرخ شده، کالباس، سوسیس و اغذیه نظیر آن خودداری کنید و همراه غذا از سبزی تازه و میوه استفاده کنید. همچنین استفاده از مواد لبنی مثل شیر و ماست را فراموش نکنید.
  2. پیشگیری بهترین روش برای مبارزه با بوی بد عرق است. اگر عرق روی بدن نماند، بو نیز نمی‌گیرد. برای بسیاری از افراد شستشوی مرتب بدن برای رهایی از شر بوی بد کفایت می‌کند؛ البته شستشو با آب خالی کافی نیست چون نمی‌تواند بخوبی عرق را از سطح پوست پاک کند. برای دستیابی به نتیجه مطلوب باید از شامپو و صابون‌ها استفاده کنید.
  3. بعد از شستشوی بدن با آب و صابون و خشک کردن کامل بدن، بلافاصله از ترکیبات ضد‌عرق برای زیر بغل خود استفاده کنید. توجه داشته باشید دئودورانت‌ها مانع تعریق نمی‌شوند بلکه مانع متصاعد‌شدن بوی بدن می‌شوند. در حالی که ضد تعریق‌ها مواد شیمیایی هستند که تعریق را کاهش می‌دهند؛ البته ضد تعریق‌ها در اکثر موارد حاوی دئودورانت نیز هستند که بوی بدن را دفع می‌کند.
  4. حتما بدن خود را مرتب خشک کنید زیرا باکتری‌ها به سختی در مناطق خشک بدن زنده می‌مانند.
  5. لباس‌های نخی بپوشید. زیرا لباس نخی و کتانی عرق را بهتر به خود جذب می‌کنند. در مقابل لباس‌های نایلونی عرق را از سطح بدنتان کمتر جذب کرده و با باقی ماندن این عرق در سطح پوست، خود بخود بوی بد نیز استشمام می‌شود.
  6. سیگار نکشید. مصرف سیگار علاوه بر بدبو کردن دهان، موجب بدبو شدن عرق نیز می‌شود. در نظر داشته باشید که هفته‌ها طول می‌کشد تا بوی بد سیگار و اثر آن در عرق بدن بعد از ترک از بین برود.
  7. لباس تمیز عامل مهمی ‌برای جلوگیری از بوی عرق است. هر بار به حمام می‌روید لباس‌هایتان را عوض کنید و لباس‌های تمیز بپوشید. گاهی در مناطق گرم و شرجی لازم است لباس‌ها را روزی چند بار عوض کرد.
  8. برخی بیماری‌ها موجب تعریق بدبو می‌شود، در این مواقع چاره‌ای جز درمان بیماری اصلی وجود ندارد.
  9. موهای زیر بغل و کشاله‌ران خود را به‌طور مرتب بتراشید. وجود مو در این منطقه موجب مساعد شدن شرایط رشد برای باکتری‌ها می‌شود.
  10. در هفته یک‌بار استفاده از صابون آنتی باکتریال، گوگرددار و ترکیبات ضد قارچ می‌تواند میزان باکتری‌های مزاحم و بدبو شدن عرق را کم کند.

 

آداب معاشرت را چگونه به کودک بیاموزیم؟

والدین باید به کودکان خود آداب معاشرت درست و اصولی را یاد بدهند تا کودکان در آینده در اجتماع دچار مشکل نشوند. شاید یاد دادن آداب معاشرت به بچه ها کار سختی باشد؛ چون گاهی ناچار می شوید رفتارهای درست را بارها و بارها به فرزندتان گوشزد کنید. زمانی که فرزندتان آموخت این کار را درست انجام دهد، او را تشویق کنید، بغل کنید و ببوسید و علاوه بر این خودتان با انجام دادن این کارها برای او الگو باشید.

توصیه به والدین

  1. از افعال و چمله های مثبت به جای افعال منفی استفاده کنید؛ برای مثال به جای اینکه بگویید: «این قدر بی ادب نباش!» بگویید: «مودب باش!»
  2. در مهمانی ها به جای نکته های منفی به دنبال نکته های مثبت باشید؛ مثلا باید بدانید اگر از غذایی که میزبان تهیه کرده، خوشتان نیامده است، از دسر تعریف کنید.
  3. به فرزندتان بگویید هرگز به رفتارهای دیگران برچسب نزند؛ چون این کار بیشتر از آنکه فکر می کنید، آسیب زننده است.
  4. خونسرد باشید؛ چون زمانی که عصبانی می شوید و فریاد می زنید، احترامتان را نزد فرزندتان از دست می دهید.
  5. علاقه خود را به فرزندتان نشان دهید. وقتی خطایی از او سر می زند به او بگویید که چرا این کار اشتباه است و بعد او را در آغوش بگیرید؛ چون شما با این کار صداقت و علاقه ای را که میانتان است، افزایش می دهید.
  6. هشیار باشید؛ چرا که بی توجهی بچه ها نسبت به اطرافیان همیشه اقتضای سنشان نیست.
  7. همیشه خودتان مثالی از الگوهای اخلاقی باشید.
  8. سعی کنید زیاد سخت گیر و خشک نباشید.

ورود در جمع برای اولین بار

فرزندتان باید بداند وقتی برای نخستین بار وارد جمعی می شود، حتما سلام کرده و خود را معرفی کند؛ وگرنه دیگران او را نادیده می گیرند؛ مثلا در جمع همسایگان جدید، می تواند بگوید: «سلام، اسم من ساراست. ما در طبقه اول زندگی می کنیم.»

به فرزندتان توضیح دهید وقتی می خواهد دو نفر را به هم معرفی کند، اول شخص کوچک تر را به شخص بزرگ تر معرفی کند و برای شخص بزرگ تر یک لقب بیاورد؛ مثلا بگوید: «آقای…، این دوست من ساراست.»

هنگام صحبت

کودک شما باید یاد بگیرد در زمان صحبت با دیگران دادوستد کلامی داشته باشد، نه اینکه فقط خودش صحبت کند؛ پس برای این کار لازم است:

  1. با ادب و احترام به حرف دیگران گوش دهد و میان حرف هایشان نپرد.
  2. فقط منتظر نباشد برای صحبت کردن نوبتش برسد، بلکه بادقت به حرف های طرف مقابل گوش بدهد.
  3. از طرف مقابل سوال هایی درخصوص حرف هایی که می شنود، بپرسد تا علاقه خود را به حرف های او نشان بدهد.
  4. سر میز غذا به هیچ وجه از موبایل و تبلت استفاده نکند و به جای این کار با دیگران ارتباط برقرار کند. شما هم به عنوان پدر و مادر گوشی تلفن همراهتان را کنار بگذارید و قدری به صحبت های دیگران گوش بدهید.

در زمان غذاخوردن

– فرزندتان باید بداند در زمان غذاخوردن لازم است صبر کند تا همه در بشقاب هایشان غذا بکشند و بعد شروع به خوردن کند.

در جمع دوستان و آشنایان

به فرزندتان یاد بدهید:

  1. وقتی کسی چیزی به او می دهد، حتما تشکر کند.
  2. حتما درخواست هایش را با کلمه «لطفا» شروع کند.
  3. هرگز به لوازم و اشیای میزبان دست نزد و فقط باید آن ها را نگاه کند.
  4. زمانی که کودک به جایی، به خصوص یک فروشگاه وارد می شود، به جای اینکه در را پشت سرش ببندد، آن را برای دیگران باز نگه دارد تا آن ها هم بتوانند وارد شوند. می توانید خودتان این کار را انجام دهید تا او ببیند و یاد بگیرد.
  5. وقتی می خواهد به ساختمان یا آسانسور و مترو وارد شود، صبر کند تا اول کسانی که می خواهند خارج شوند، از در عبور کنند.
  6. به دیگران، به خصوص کسانی که با بقیه متفاوتند، خیره نشود و بداند که این کار دور از ادب است.
  7. به تفاوت در سبک زندگی افراد احترام بگذارد. حتما به او بگویید این تفاوت ها نشانه درست یا غلط بودن شیوه زندگی دیگران نیست.
  8. با دیگران مهربان بوده و نسبت به نیازهای آن ها حساس باشد؛ مثلا به عیادت دوست بیمارش برود یا وقتی دوستش زمین می خورد، دست او را بگیرد و یا در زمان بردن وسایل سنگین به دیگران کمک کند.

 

نکات مهم و راهنمای مصرف استامینوفن در کودکان و نوزادان

حتما شما هم می‌پرسید چه میزان از این دارو، بدون به خطر انداختن فرزندتان باعث پایین آمدن تب او می‌شود؟ گفته می‌شود هر کودک مجاز به دریافت قطره استامینوفن به اندازه دوبرابر وزنش در فواصل شش ساعته است اما در سایت اطلاعات دارویی این راهنما برای مصرف داروی استامینوفن آورده شده است:

– کودکان ۱۲-۱۱ ساله: مقدار ۴۸۰ میلی‌گرم هر چهار تا شش ساعت.

– کودکان ۱۰-۹ ساله: مقدار ۴۰۰ میلی‌گرم هر چهار تا شش ساعت.

– کودکان ۸-۶ ساله: مقدار ۳۲۰ میلی‌گرم هر چهار تا شش ساعت.

– کودکان ۵-۴ ساله: مقدار ۲۴۰ میلی‌گرم هر چهار تا شش ساعت.

– کودکان ۳-۲ ساله: مقدار ۱۶۰ میلی‌گرم هر چهار تا شش ساعت.

– کودکان ۲۳-۱۲ ماهه: مقدار ۱۲۰ میلی‌گرم هر چهار تا شش ساعت.

– کودکان ۱۱-۴ ماهه: مقدار ۸۰ میلی‌گرم هر چهار تا شش ساعت.

– کودکان سه ماهه یا کوچک‌تر: مقدار ۴۰ میلی‌گرم هر چهار تا شش ساعت.

مراقب باشید اوردوز نکند

برخلاف تصور اغلب والدین، مصرف بیش از اندازه استامینوفن هم می‌تواند اوردوز و حتی خطر مرگ را به دنبال داشته باشد. درحالی که والدین می‌خواهند با چکاندن چند قطره بیشتر استامینوفن در دهان کودک‌شان و کوتاه کردن فاصله میان دو وعده استامینوفن محکم‌کاری کنند و احتمال تب‌دار شدن فرزندشان را پایین بیاورند، پزشکان نسبت به مرگ‌آور بودن اوردوز این دارو هشدار می‌دهند.

بچه‌هایی که بیش از اندازه استامینوفن می‌گیرند، ممکن است با تهوع، استفراغ و دل‌درد نسبت به این مشکل واکنش نشان دهند اما در بسیاری موارد نشانه‌های اوردوز پنهان می‌ماند یا به اشتباه به عنوان نشانه‌های بیماری اصلی کودک تفسیر می‌شود و جان او را تهدید می‌کند. گذشته از این، گاهی والدین داروهای دیگری که حاوی استامینوفن هستند را همراه خود استامینوفن به کودک می‌دهند اما نمی‌دانند داروهای حاوی این ماده هم می‌توانند مسبب اوردوز شوند و آسیب‌های کبدی یا از دست دادن جان را همراه بیاورند.

حداقل چهار ساعت وقفه بیندازید

حتی بالا رفتن تب نمی‌تواند مجوزی برای خوراندن استامینوفن در فاصله‌های کمتر از چهار ساعت به کودک باشد. معمولا بچه‌ها باید هر شش ساعت یک‌بار به اندازه دوبرابر وزن‌شان قطره دریافت کنند اما در صورت پایین نیامدن تب، می‌توان قطره‌ها را هر چهار ساعت یک‌بار به کودک خوراند.

در صورتی که به جای قطره تصمیم گرفتید شیاف استامینوفن را برای فرزندتان مصرف کنید هم حق ندارید فاصله میان دو بار استفاده از شیاف را از چهار ساعت کمتر کنید و در این مورد هم بهتر است در شرایط عادی، به همان زمان شش ساعته وفادار باشید و در عین حال با روش‌های مکمل مثل استفاده از دستمال خیس برای پایین آوردن تب او تلاش کنید.

همراه با این داروها خطرساز می‌شود

اگر فرزندتان تحت درمان با داروهای ضدانعقاد است در مورد خوراندن استامینوفن به او با پزشکش مشورت کنید. گذشته از این، کودکانی که به‌خاطر ریفلاکس تحت درمان با داروهای ضداسید هستند هم ممکن است چندان از استامینوفن تاثیر نپذیرند. استامینوفن که در صورت مصرف شدن با کافئین اثر درمانی‌اش بیشتر می‌شود، در صورتی که همراه با داروهای ضدتشنج مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند کبد را بیشتر از قبل با خطر مسموم شدن مواجه کند.

به دست‌تان اعتماد نکنید

مادرانی که از استامینوفن برای پایین آوردن تب فرزندشان پس از دریافت واکسن استفاده می‌کنند دو دسته‌اند؛ گروهی به محض تزریق واکسن برای پیشگیری قطره را به کودک می‌دهند و گروهی تا نگذشتن تب فرزندشان از ۵/۳۸ درجه از این دارو استفاده نمی‌کنند. شما برحسب شناختی که از خودتان در مهار استرس و کنترل کردن شرایط دارید می‌توانید یکی از این دو رویکرد را انتخاب کنید.

گذشته از این،گفتیم که گاهی جز مصرف این دارو، چاره‌‌ای باقی نمی‌ماند اما شما تنها در شرایطی باید به‌خاطر سوختن فرزندتان در تب از این دارو استفاده کنید که عدد روی دماسنج عدد ۵/۳۸ یا بالاتر را نشان ‌دهد. پس به دست‌تان برای سنجیدن تب کودک اعتماد نکنید و با کمک دماسنج دیجیتالی حرارت بدن او را اندازه بگیرید.

چرا نباید همیشه به استامینوفن اعتماد کنید

استامینوفن هنوز هم یکی از معتبرترین و رایج‌ترین تب‌برها برای کودکان در همه جای دنیاست اما پشت سر این داروی مورد اعتماد، حرف و حدیث‌هایی هم هست. شکی نیست که این دارو می‌تواند تب را پایین بیاورد اما محققان می‌گویند می‌تواند بیماری‌های دیگری را به جان کودکان بیندازد. پس پیش از آنکه برای برداشتن قطره استامینوفن دست به کار شوید، این نتایج که از سوی پژوهشگران منتشر شده است را بخوانید:

تاثیر واکسن را کم می‌کند

بر اساس گزارش‌هایی که بی‌بی‌سی منتشر کرده است، دادن استامینوفن به کودکان بعد از انجام واکسن می‌تواند از تاثیرگذاری واکسن‌ کم کند. مطالعات گسترده‌‌ای که در این مورد انجام شده است نشان می‌دهد استامینوفن به خوبی می‌تواند احتمال تب کردن کودکان بعد از انجام واکسن را کاهش داده یا به‌طور کلی از بین ببرد اما گاهی بهتر است که والدین خطر تب‌دار شدن فرزندشان را به جان بخرند و سراغ این دارو نروند.

چراکه در همین بررسی گسترده ثابت شد با دادن استامینوفن به بچه‌های واکسن زده، ایمنی بدن‌شان در برابر واکسن هم بالا می‌رود و تاثیرات مثبت تزریق کمتر می‌شود. به همین دلیل پژوهشگران توصیه می‌کنند والدین پیش از تزریق سراغ این دارو نروند و تنها در صورتی که مشاهده کردند فرزندشان ناخوش بوده و تبش در حال بالا رفتن است از استامینوفن کمک بگیرند. جالب اینجاست که در هر دو گروه مورد بررسی، چه در میان آنهایی که استامینوفن بعد از واکسیناسیون دریافت کرده بودند و چه در میان کسانی که این دارو را نگرفته بودند، تب بالاتر از ۵/۳۹ دیده نشد.

نفس را تنگ می‌کند

ابتلا به آسم و مشکلات تنفسی از دیگر مشکلاتی است که به‌خاطر مصرف بی‌رویه استامینوفن می‌تواند ایجاد شود. محققان می‌گویند نوزادانی که استامینوفن مصرف می‌کنند، ممکن است در شش یا هفت سالگی به اگزما، مشکلات تنفسی یا حتی آسم دچار شوند. به عقیده محققان احتمال ابتلا به این بیماری‌ها در میان کودکانی که در نوزادی این دارو را گهگاه مصرف کرده‌اند۶۱ درصد بیشتر از دیگران است.

این درحالی است که مصرف مداوم این دارو می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را تا سه برابر بیشتر کند. گذشته از این، برخی از پژوهشگران معتقدند مصرف این دارو میزان آنتی‌اکسیدان‌ها را در بدن کاهش می‌دهد و رادیکال‌های آزاد را به تهدیدی جدی‌تر برای بدن مصرف‌کنندگان تبدیل می‌کند. با این وجود پژوهشگران اعتراف می‌کنند گاهی جز مصرف این دارو، چاره‌‌ای باقی نمی‌ماند و همچنان معتقدند خطر تب‌های بالا و تشنج برای کودکان از مصرف این دارو هم بیشتر است.

بچه‌ها را بیش‌فعال می‌کند

تنها در دوره کودکی نیست که مصرف استامینوفن می‌تواند عوارضی را همراه داشته باشد. محققان می‌گویند حتی پیش از تولد هم دریافت این دارو می‌تواند با عوارضی در سال‌های آینده همراه باشد. یونایتدپرس نوشته است مصرف این دارو در ماه‌های بارداری، می‌تواند کودک را در آینده به بیش‌فعالی دچار کند. به گفته پژوهشگران، خانم‌هایی که در دوران بارداری سراغ این دارو می‌روند، فرزندی به دنیا می‌آورند که چند سال بعد با مشکل کمبود توجه و تمرکز روبه‌رو می‌شود.

گذشته از این پژوهشگران می‌گویند ابتلا به بیماری‌های کلیوی در هفت سالگی هم از مشکلات دیگری است که به‌خاطر مصرف این دارو توسط مادر باردار ایجاد می‌شود. درحالی که سه تا پنج درصد کودکان قبل از هفت سالگی نشانه‌های مرتبط با بیش‌فعالی و کمبود تمرکز را بروز می‌دهند، محققان می‌گویند که در میان این جمعیت سهم آنهایی که مادرشان در بارداری استامینوفن دریافت کرده، بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.