post

cfgbhnbgvf 300x152 گلبرگ سرخ زنده باد زندگی شماره بیست و هفتمافزایش یادگیری در روزهای امتحان

فشار و استرس در طول امتحانات، گاهی مغز را دچار اختلال و بحران می کند . عدم توانایی در تمرکز، درک و جذب اطلاعات و یادگیری مطالب را دشوار می کند.

برای آن که بتوانید ذهنی کارآمد داشته باشید ، داشتن دو قابلیت حائز اهمیت است:

  1. بتوانید اطلاعات را به راحتی به ذهن بسپارید.
  2. بتوانید اطلاعات را به مدت زیاد در حافظه نگه دارید.

برای بالا بردن توانایی حافظه ، باید آن را پرورش دهید

مغز با فعالیت های بیشتر در حالت تمرین باقی می ماند. فردی که از مغز خود اصلا استفاده

نمی کند ، یا آن را کمتر به کار می گیرد ، باید بداند که ذهن او ضعیف خواهد شد. پس اگر می خواهید حافظه خوبی داشته باشید ، باید ذهن خود را پرورش دهید.

برای داشتن ذهن و حافظه قوی ، عوامل اختلال آفرین را از میان بردارید

شما می توانید در طول امتحانات ، بسیاری از عوامل به وجود آورنده اختلال و عوامل مخل در یادگیری را از میان بردارید، عواملی همچون موسیقی یا برنامه های رادیویی، تلفن های طولانی یا سر و صداهای مزاحم دیگر. رادیو را خاموش کنید، پیغام گیر تلفن خود را روشن کنید ، بعد مطالعه را شروع کنید.

البته بر خلاف انتظار ،تمرکز در محیط بسیار آرام چندان ممکن نیست. محیط فعال و دارای انرژی نسبت به محیط بی حرکت و ساکت به افزایش تمرکز و ارتقای فعالیت یادگیری بیشتر کمک می کند. صحبت با خود موقع یادگیری می تواند یادگیری را موثر تر کند. منظور از حرف زدن با خود استفاده از کلماتی نظیر ” اوکی” ، “عالی” ، ” حالا شد” و یا ” همین جوری درسته” و … است.

– یک برنامه منظم را پیش بگیرید

شما می توانید با در پیش گرفتن یک برنامه یادگیری ثابت، اثرات عاداتی در خود ایجاد کنید. اگر هر کار خود را در زمانی معین و طبق یک برنامه یادگیری انجام دهید، به زودی به آن عادت می کنید. به خاطر داشته باشید که اگر یادگیری نباشد، احساس کسالت و سستی به انسان دست می دهد. از برنامه تمرینی یک سنت کوچک بسازید.

– خود را به استراحت های کوتاه مدت و برنامه های کارساز عادت دهید

هیچ کس نمی تواند ساعت ها بدون وقفه به آموختن بپردازد. شما زمانی به بهترین نتایج می رسید که طبق یک برنامه زمانی معین عمل کنید. دوره یادگیری و مرور دروس ، تکرار اول، زمان استراحت، تکرار دوم، دوره یادگیری جدید و…

مقدار زمانِ دوره یادگیری و پیگیری آموزشی و زمان های استراحت بستگی به میزان برنامه روزانه و قوت شما دارد. زمان برنامه امروز خود را طبق تجربه روزهای قبل تصحیح کنید ، اما در هر حال قبل از نود دقیقه یادگیری ، باید در هر شرایطی یک زمان استراحت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ای برای خود در نظر بگیرید. توجه داشته باشید که مرحله تمرینات و مرور دروس و تجدید قوا را کاملا از هم جدا کنید.

– مواد آموزشی را به اجزای کوچک تقسیم کنید

بهتر است مطالب را به اجزای کوچک بیشتری تقسیم کنید و آن ها یاد بگیرید و تکرار کنید ، چون به این شیوه سریع تر می آموزید.

– در فرآیند یادگیری، مطالب تقسیم شده را با خود تکرار کنید

اگرهر بار مقدار بسیار زیادی از مطالب را فرا می گیرید متوجه می شوید که به هنگام تکرار، بیشتر آن ها را فراموش کرده اید، تردید نکنید که اجزای آموزش شما بیش از حد بزرگ است. در این صورت بی جهت قرار از کف می دهید و عصبی می شوید.

اما می توانید با کوچک کردن اجزای آموزشی در یادگیری موفق شوید، با گام هایی کوچک تر و به تعداد زیاد تر ، موفقیت بیشتری به دست می آورید و آن گاه خود را تحسین می کنید. در این صورت شما از خود و برنامه ریزی و نحوه استفاده از منابع و کتب درسی خشنود می شوید ، خلق و خوی بهتری پیدا می کنید و بدین سبب موفقیت شما در یادگیری ، افزایش خواهد یافت.

 

روش های دلجویی کردن از همسر

نداشتن مهارت دلجویی مانع بزرگی است اما مهم‌ترین مانع در دلجویی کردن از طرف مقابل عدم آگاهی و دانش در دلجویی است. اگر نتوانید چند لحظه از موضوع فاصله بگیرید و چند دقیقه دور بودن از موضوع احساس تحقیر به شما می‌دهد، این هم خودش مانع است.

یکی از مهارت‌های مورد نیاز زندگی مشترک که در بسیاری از موارد می‌تواند به زوجین کمک کند، مهارت دلجویی کردن است. تسلط بر این مهارت، داشتن زندگی موفق را برای زوجین تضمین می‌کند. این یک مهارت‌ اساسی و پایه‌ای است و راه یاد گرفتن آن هم این است که شروع به دلجویی کنید. وقتی یکی، دو بار این کار را انجام دهید، متوجه خواهید شد که باید از چه راهی وارد شوید و همسرتان با چه روشی دلگیری خودش را فراموش می‌کند.

این اشتباه‌ها را مرتکب نشوید

کسی که می‌خواهد دلجویی کند باید بی‌توقع باشد نمی‌توان هم دلجویی کرد و هم دلجویی شد، به عنوان مثال ۱۰بار دلجویی کرده‌اید و طرف مقابل‌تان حتی یک بار هم این کار را نکرده باید کل رابطه را مورد بررسی قرار دهید. خود دلجویی این است که من کمک می‌کنم حال طرف مقابلم خوب باشد نه اینکه به اثبات حق و ناحق برسیم. در معذرت‌خواهی طرف مقابل را تحت فشار قرار ندهید و حتی اگر لازم است خودتان عذرخواهی کنید. این کمک می‌کند طرف انعطاف‌پذیر شود و از حالت درد و رنج، مقاومت و انکار بیرون بیاید.

برای دلجویی پیشقدم شوید

وقتی هر دو از موضوعی ناراحت هستید شاید منتظر بمانید تا دیگری قدم اول را برای دلجویی بردارد. این یعنی شما مهارت لازم را برای ترمیم آسیب احساسی که ایجاد شده ندارید. با این‌کار در واقع از عشق و علاقه‌تان برای ترمیم زخم استفاده می‌کنید و ممکن است به مرور این علاقه از بین برود. باید بدانید وقتی در دلجویی پیش‌قدم می‌شوید، عزت خودتان بالا می‌رود. در این حالت فردی که به او کمک شده قدردانی خودش را نشان می‌دهد و وقتی حالش بهتر می‌شود، رفتارش را مرور می‌کند.

در دلجویی خودتان را مطرح نکنید

حواس‌تان باشد وقتی دلجویی می‌کنید از نیاز خودتان صحبت نکنید. وقتی می‌گویید «من قصد بدی نداشتم و نمی‌خواستم ناراحت بشی. فقط می‌خواستم تو از من عذرخواهی کنی.» این یعنی شما باز همسرتان را مجبور به کاری می‌کنید که دوست ندارد. هیچ وقت نباید همسرتان را مجبور کنید عذرخواهی کند. در بحث دلجویی کسی می‌تواند پذیرش کند که به خودش احتمال اشتباه بدهد. اگر خودتان را محق بدانید به هیچ عنوان نمی‌توانید دلجویی کنید.

وقتی می‌گویید «من عذرخواهی می‌کنم شاید اشتباه از من است.» آدمی باکفایت و توانمند هستید، چون می‌دانید ممکن است شما هم اشتباه کرده باشید. اگر در فرایند دلجویی بترسید و نگران عذرخواهی کردن باشید یعنی مهارت این کار را ندارید.

در دلجویی کمک می‌کنید

وقتی می‌خواهید از همسرتان دلجویی کنید، در اصل قصد کمک به او را دارید نه اینکه بخواهید خودتان را اثبات کنید. اگر قصدتان دلجویی باشد اما به دنبال اثبات حق بودن خودتان باشید، دلجویی صورت نمی‌گیرد. دلجویی فارغ از این‌ است که چه کسی راست می‌گوید و چه کسی دروغ. در این حالت موضوع رها می‌شود و توجه به خود فرد اهمیت دارد. به جای اینکه صحبت روی موضوع مورد بحث باشد تمرکز روی احساسات طرف مقابل و کمک به اوست.

این راه‌ها را امتحان کنید

اگر فکر می‌کنید با گرفتن هدیه همسرتان خوشحال می‌شود، این راه را امتحان کنید. به این ترتیب به او نشان می‌دهید که با خود او مشکلی ندارید. اگر فکر می‌کنید درست کردن غذای دوست‌داشتنی همسرتان می‌تواند او را از دلخوری دور کند، همان موقع این کار را انجام دهید. همراهی در یک خرید، در یک ‌مهمانی و. . . همگی نشان می‌دهد شما بیشتر از موضوع به همسرتان اهمیت می‌دهید.

موانع دلجویی

نداشتن مهارت دلجویی مانع بزرگی است اما مهم‌ترین مانع در دلجویی کردن از طرف مقابل عدم آگاهی و دانش در دلجویی است. اگر نتوانید چند لحظه از موضوع فاصله بگیرید و چند دقیقه دور بودن از موضوع احساس تحقیر به شما می‌دهد، این هم خودش مانع است.

عشق و علاقه در این فرآیند بسیار مهم است چون دلجویی از کسی اتفاق می‌افتد که جایگاه مهم و باارزشی برای شما دارد. وقتی می‌گویید «غرورم اجازه نمی‌دهد» در این حالت غرورتان را حفظ می‌کنید و به جای آن عشق همسرتان را از دست می‌دهید. در حقیقت به قیمت از دست دادن عشق، غرور را حفظ می‌کنید.

دلجویی خانم‌ها و آقایان متفاوت است

در دلجویی باید بدانید شیوه دلجویی از مرد و زن به چه صورت است و به تفاوت این دو جنس بیشتر دقت کنید. درست است که هر دو انسان هستید و شباهت‌های زیادی با هم دارید اما باید به حداقل تفاوت‌ها هم توجه کنید. از آنجا که خانم‌ها خیلی شنیداری هستند و دوست دارند بشنوند بهتر است عبارت‌هایی مانند اینکه «من هنوز تو رو دوست دارم» و «تو برایم مهمی» و «من منظوری نداشتم» را زیاد استفاده کنید.

آنها باید پیام‌های عاطفی دریافت کنند. نیاز ذاتی خانم‌ها دوست داشته شدن و دوست داشتن است بنابراین وقتی در موضوعی قرار می‌گیرند که آزرده‌خاطرند نیاز ذاتی‌شان دچار آسیب می‌شود و با خودشان فکر می‌کنند «من رو دوست نداره» یا «نفهمید من دوستش دارم».

نیاز ذاتی آقایان نیز قدرت و توانایی است. معمولا در بحران‌ها احساس آزاردهنده‌ آقایان بی‌کفایتی و تحقیر شدن است بنابراین باید کلماتی به کار گرفته شود که این احساس از او گرفته و حس توانمندی به او بازگردانده شود. بیان عبارت‌هایی مانند «من می‌دونم که تو می‌تونی» و «می‌دونم به فکر ما هستی و حواست هست» بسیار مهم است. به‌طور کلی در دلجویی کردن باید به فرهنگ کلماتی که بین‌تان است، بیشتر توجه کنید و هر آنچه برای بهتر شدن حال طرف مقابل‌تان لازم است را انجام دهید.

برای دلجویی وقت‌شناس باشید

برای جلوگیری از سوءتفاهم باید در وقت مناسب درباره موضوع صحبت کرد. در فرآیند دلجویی ما ثابت می‌کنیم که فرد از موضوع اهمیت بیشتری دارد. برای اینکه موضوع به درستی مورد بحث قرار بگیرد نیاز به شنونده است و اگر همسرتان حالش بد باشد این اتفاق درست نمی‌افتد. با دلجویی بی‌موقع و گفتن جملاتی مانند «خیلی خب هر چی تو می‌گی» او را از درد‌دل کردن با خودتان پشیمان می‌کنید و حتی باعث احساس گناه در او می‌شوید.

وقتی با نرمی جلو بروید به او احترام می‌گذارید و او هم انعطاف‌پذیرتر می‌شود. برای به نتیجه رسیدن عجله نکنید. خانم‌ها غالبا این کار را می‌کنند. وقتی موضوع مطرح می‌شود آقایان به اصطلاح ممکن است به غار تنهایی‌شان بروند ولی خانم‌ها می‌خواهند مدام با آنها حرف بزنند و این عجله برای محق بودن، طرف مقابل را قربانی می‌کند.

مهارت‌های پایه کدام است

برای دلجویی تنها چند مهارت لازم است که اگر به درستی به کار گرفته شود می‌تواند کارساز باشد. برخی از موارد عبارت است از:

– از موضوع فاصله بگیرید.

– به خود فرد توجه داشته باشید.

– به تفاوت زن و مردی احترام بگذارید.

– جملات‌تان را متکلم‌وحده انتخاب نکنید و ضمیر «من» را حذف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.