post

Yalda Greeting Cards YasGroup ir 7 300x225 گلبرگ سرخ آشپزی شماره هشتم

آموزش درست کردن مسقطی انار ویژه شب یلدا

برای شب یلدا بهترین دسری که می توانید درست کنید و از مهمان عزیزتان پذیرایی کنید مسقطی انار است.

مواد لازم:

آب انار خالص     یک لیوان

پودر نشاسته     ۲ قاشق غذاخوری

شکر     به میزان دلخواه

شربت انار و پودر گردو     مقداری

طرز تهیه مسقطی انار:

آب انار نشاسته و شکر رو با هم مخلوط کرده و بر روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا غلظتش مثل فرنی شود. این مخلوط را در قالب دلخواه ریخته و بعد داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس آن را از قالب برگردانید و با شربت انار و پودر نارگیل یا خلال پرتقال تزئین کنید. در صورت تمایل می توانید دانه انار هم داخل مسقطی بریزید.

برای درست کردن شربت انار، آب انار و با مقدار دلخواه شکر بجوشانید تا غلیظ شود. شربت خوش طعم و گوارایی به دست می آید.

نکته اول: شما با این دستور ساده می توانید انواع مسقطی های میوه ای را تهیه کنید.

نکته دوم: میزان شکر بستگی به ذائقه شما و طعم آب انار دارد. ممکن است بخواهید مسقطی شیرین، ملس یا ترش درست کنید.

 

طرز تهیه کوکتل هندوانه و خیار برای شب یلدا

مواد اولیه برای ۴ نفر

هندوانه ۷۰۰ گرم

خیار ۱ عدد (بزرگ)

لیمو ترش ۲ عدد

عسل ۲ قاشق غذاخوری

یخ به مقدار لازم

طرز تهیه کوکتل هندوانه و خیار :

خیار و هندوانه را به مربعهای کوچک تقسیم کنید و هسته های هندوانه را بگیرید.

سپس چند عدد برای تزئین جدا کرده، مابقی میوه ها را در مخلوط کن بریزید.

مخلوط کن را روشن کرده و تا پوره شدن کامل میوه ها آنها را مخلوط کنید.

صافی را بالای یک کاسه بزرگ بگیرید و مخلوط بدست آمده را از صافی رد کنید.

حالا میوه های خرد شده باقیمانده در صافی را با قاشق فشار دهید تا آب میوه بیشتری در کاسه بدست آید.

آب لیمو ترش ها را بگیرید و در یک کاسه کوچک بریزید.

سپس عسل را اضافه کرده، مخلوط کنید.

مخلوط عسل را به آب میوه اضافه کنید.

۴ ظرف دلخواه برای سرو را با یخ (به مقدار دلخواه) پر کرده، کوکتل هندوانه و خیار را اضافه کنید و روی هر ظرف را با تکه های هندوانه و خیار تزئین کنید.

 

آموزش تهیه ترافل انار برای شب یلدا

مواد لازم :

   شربت انار سه قاشق غذاخوری

   نشاسته و کره از هر کدام دو قاشق غذاخوری

   شیر دو پیمانه

   وانیل ۱/۸قاشق چایخوری

   بیسکویت یا کیک دو تکه

   شکر سه قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

شیر، شکر و نشاسته را مخلوط کرده تا نشاسته حل شود و روی حرارت ملایم قرار دهید تا قوام آید.

کره و وانیل را روی حرارت گذاشته تا کره ذوب شود.سپس از روی حرارت برداشته و شربت را نیز با آن مخلوط کنید. مواد را در بستنی‌خوری ریخته و با بیسکویت یا کیک برش خورده یا مربای میوه تزئین نمایید.

نکته:

دسرهایی که با نشاسته درست می‌شود پودینگ هستند و به پودینگی که در ظرف بستنی‌خوری و با تزئینات فوق (کیک و مربا) باشد ترافل می‌گویند./

 

طرز تهیه آگار آگار دسر شب یلدا

اِیگار اِیگار یا آگار آگار Agar Agar که همچنین با نامهای kanten و China grass و Japanese isinglass و Ceylon moss و Jaffna moss شناخته میشه یه ماده با خاصیت ژلاتینیه که بیس گیاهی داره و جایگزینی هستش برای ژلاتین.

مانند ژلاتین شما باید آگار آگار رو در آب سرد خیس بدید منتها بر عکس ژلاتین باید به مدت ۵ دقیقه بجوشونیدش تا کاملا حل شه و عمل کنه.

آگار آگار در ۳۸ تا ۴۰ درجه سانتیگراد میبنده و دوباره در دمای ۸۰ تا ۹۰ درجه مایع میشه. پس همینطور که میبینید بدون نیاز به یخچال به راحتی میتونید در مهمونی های بزرگ یک عالمه آگار آگار تهیه کنید بدون اینکه غصه جا و مکانش رو داشته باشید.

و بر عکس ژلاتین میتونید هر چند بار که دلتون خواست ذوبش کنید و باز بریزید توی یه قالب دیگه تا ببنده.

آگار آگار رو اینجا توی لوازم قنادی به صورت فله میفروشن. سالها هست که موجوده و قیمتش هم زیاد نیست پس به راحتی میشه تهیه اش کرد.

اینکه میبینید آگار آگار به صورت پودریه. به صورت فلیک هم به فروش میرسه (یعنی به شکل پرک)

اگر شما پرکش رو دارید تبدیلش اینجوریه:

یک قاشق چای خوری پودر آگار آگار = یک قاشق غذا خوری پرک آگار آگار.

یک ق چ پودر آگار آگار رو با دو لیوان آب انار مخلوط میکنیم.

از هر مایعی میتونید استفاده کنید منتها بعضی مواد هستن که باعث میشن آگار آگار نبنده یا اینکه خوب نبنده.

مثل مایعاتی که درصد اسیدیتی شون خیلی بالاست و کیوی و آناناس و انجیر و پاپایا و انبه و هلو و اسفناج و شکلات.

یکی دیگه از عواملی که باعث جلوگیری از خوب بستن آگار آگار میشه چربیه. پس نباید قالبتون رو چرب کنید.

اگر دارید از قالبهای سیلیکنی استفاده میکنید حتما خوب با آب و صابون بشورید که چرب نباشه.

کف قالبها تون رو هم سلفون نندازید که باز ممکنه خوب نبنده.

نگران نباشید آگار آگار به راحتی از قالب جدا میشه.

کافیه قالبتون رو خیس کنید و تکونش بدید تا آب اضافیش گرفته شه بعد آماده بذارید که سریع ازش استفاده کنید.

حالا دیگ رو میذاریم روی آتیش و با حرارت متوسط به مدت پنج دقیقه (و اگر از پرکش استفاده میکنید به مدت یک ربع) همش میزنیم تا آگار آگار خوب حل شه و کمی هم غلیظ شه.

من چون انارها شیرین بودن شکر اضافه نکردم اما شما بچشید اگر نیاز بود همون اول شیرینش کنید.

گفتم که آگار آگار بر عکس ژلاتین سریع میبنده. پس برای امتحانش کافیه چند قطره اش رو روی یه بشقاب سرد بریزید ظرف چند ثانیه میبنده. ببینید اگر سفتیش مناسب کارتونه که هیچی اگر خیلی سفته کمی آب به دیگ اضافه کنید و اگر شله باز کمی پودر آگار آگار رو توی آب حل کرده و به دیگ اضافه کرده و حرارت بدید.

حتی میتونید بریزیدش توی قالب و کمی صبر کنید چون خیلی سریع میبنده و سفت میشه میتونید امتحان کنید اگر خوب از قالب جدا نمیشه یا زیاد از حد سفته باز غلظتش رو تنظیم کنید.

توضیح دادم که متناسب با میزان اسید موجود در مایعات ممکنه ژله خوب نبنده یا اینکه زیادی ببنده. پس یه کم دادن رسپی دقیق واسه اش سخته منتها معمولا با دو لیوان مایع و یک ق چ آگار آگار به نتیجه مطلوب میرسید.

آگار آگار بدون نیاز به یخچال سفت میشه و راحت از قالب جدا میشه منتها لذت بیشتری داره اگر خنک بخوریدش پس بذارید یخچال تا سرد شه.

نکته دیگه اینکه ژله ای که با ژلاتین درست میشه توی دهن ذوب میشه منتها ژله ای که با آگار آگار درست میشه رو باید جوید و خورد.

اگر جایی زندگی میکنید که دسترسی به پودر ژلاتین ندارید یا دسترسی به نوع حلالش ندارید یا اینکه گیاهخوار هستید با این شیوه ای که گفتم میتونید آگار آگار رو در انواع رسپی های ژله ای استفاده کنید. ببینید رسپی چقدر آب نیاز داره با اطلاع از اینکه برای هر دو لیوان آب یک ق چ آگار آگار نیاز دارید میزان پودر ژلاتین رسپی رو با پودر آگار آگار عوض کنید. خوبیش به اینه که همیشه میتونید سریع غلظتش رو تنظیم کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.