post

چند راه ساده برای جلوگیری و درمان افسردگی

احساس افسردگی و افسرده شدن یکی از مشکلاتی است که ممکن است هر فردی یک یا چند بار در زندگی با آن روبرو شود. فرد افسرده احساس درماندگی و یاس میکند ولی واقعیت امر با آن چیزی که تصور میکنید متفاوت است. در کنار توصیه ها و روشهای درمانی پزشک و روانپزشک و مصرف داروها، روشهایی وجود دارند که به فرد افسرده کمک میکنند به زندگی طبیعی اش باز گردد و با افسردگی مبارزه کند.

تغییر در رفتار، فعالیت های جسمانی، شیوه ی زندگی و

حتی تغییر تفکر و نگرش شما از جمله مهمترین حربه های ذاتی است که برای غلبه کردن بر افسردگی در اختیار دارید. در این مطلب چند نکته که برای خود درمانی افسردگی در اختیار (ذات) هر فرد قرار دارد را بررسی خواهیم کرد.

روزمرگی بوجود بیاورید

Ian Cook، روانپزشک و رئیس کلینیک و موسسه تحقیقات افسردگی UCLA، معتقد است افرادی که دچار افسردگی شده اند نیازمند یک برنامه برای انجام فعالیت های روزانه و در واقع ایجاد یک روزمرگی هستند. یکی از اثرات منفی افسردگی این است که فرد برنامه و ساختار طبیعی زندگی اش را از دست میدهد و روزها یکی پس از دیگری هدر میروند.

ایجاد یک برنامه ی روتین و منظم باعث میشود که شما بتوانید به زندگی طبیعی قبلی خود بازگردید.

هدف تعیین کنید

هنگامی که شخصی احساس افسردگی میکند این تصور را دارد که نمیتواند کاری را انجام دهد. چنین تصوری باعث میشود تا نسبت به خود منفی تر بنگرد و در نتیجه افسردگی بیشتری سراغ وی بیاید. دکتر Cook در این خصوص میگوید:

اهداف کوچک تعیین کنید، اهدافی که میدانید میتوانید آنها را انجام دهید و در آنها موفق باشید، برای مثال تمیز کردن اتاقتان و یا آب دادن باغچه و هر کار کوچک دیگر. این کار باعث میشود به مرور زمان احساس بهتری در خود پدید آورید و با اضافه کردن اهداف بیشتر به مرور زمان، به زندگی طبیعی خود بازگردید.

ورزش کنید

ورزش به خودی خود باعث میشود شما احساس خوبی پیدا کنید. ورزش کردن باعث میشود ماده ی شیمیایی به نام اندورفین در بدن شما ترشح شود که ماده ی شادی زا میباشد. تمرینات ورزشی همچنین در دراز مدت نیز مزایای زیادی برای افراد افسرده دارند. فعالیت بدنی و ورزش به صورت منظم باعث میشود مغز عملکرد بهتری داشته باشد و فرد بیشتر مثبت اندیش باشد و افکار منفی را دور میکند. شاید سوال بپرسید به چقدر ورزش و فعالیت بدنی نیاز دارم؟ باید بدانید که قرار نیست در دوی ماراتون شرکت کنید تا از مزایای ورزش کردن بهره مند شوید! دو تا سه روز پیاده روی در طول هفته میتواند به شما کمک بزرگی کند.

خوب و سلامت بخورید

هیچ رژیم غذایی جادویی برای برطرف کردن افسردگی وجود ندارد ولی توجه کردن به آنچه که میخورید ایده ی خوبی است. اگر افسردگی باعث میشود بیش از حد بخورید، آنگاه کنترل رژیم غذایی میتواند مفید باشد ولی با اینحال هیچ چیز قطعی نیست. بر اساس گفته های دکتر Cook، شواهدی وجود دارند که بر اساس آنها غذاهای حاوی اسیدچرب امگا ۳ (Omega-3 fatty acids) نظیر ماهی سالومون و تون، و همچنین غذاهای حاوی اسید فولیک نظیر اسفناج و آووکادو میتوانند در درمان افسردگی مؤثر باشند.

به قدر کافی بخوابید

در بیشتر موارد افسردگی، فرد دچار کم خوابی میشود و کم خوابی یکی از عواملی است که میتواند روند افسردگی را بدتر کند. چکار باید کرد؟ در این شرایط بهتر است در روند زندگی خود تغییراتی ایجاد کنید. به عنوان مثال سعی کنید هر روز صبح سر ساعت معینی از خواب بیدار شوید، در طول روز چرت نزنید تا بتوانید شب راحت تر بخواب بروید.

هنگام خواب تمام عواملی را که میتوانند حواس شما را پرت کنند از خود دور کنید، برای مثال حداقل یک ساعت قبل از خواب به سراغ تلویزیون یا کامپیوتر نروید. به مرور زمان با رعایت این نکات متوجه خواهید شد که برنامه ی خواب شما بهتر شده است.

مسئولیت پذیر باشید

یکی از مشکلات دیگر فرد افسرده این است که نمیخواهد مسئولیتی قبول کند و سعی میکند از وظایفی که بر عهده ی وی گذاشته میشود طفره برود. باید از این کار جلوگیری کنید. پذیرش مسئولیت و کار کردن یکی از درمانهای ساده برای افسردگی هستند. انجام وظایف به صورت درست به شما انگیزه و اعتماد به نفس خواهند داد و این مساله برای بهبود افسردگی بسیار مفید است.

اگر به هر دلیلی قادر نیستید تمام وقت کار کنید، میتوانید کارهای پاره وقت و یا حتی کارهای ساعتی را امتحان کنید.

با افکار منفی مبارزه کنید

از دست ندادن روحیه و مبارزه با افکار منفی بخش بزرگی از درمان افسردگی را برعهده دارد، چرا که این بیماری، یک بیماری روحی و روانی است. هنگام افسردگی باید روش فکر کردن را در خود تغییر دهید. استفاده از منطق برای حل مشکلات نیز یکی دیگر از روشهای درمانی است. ممکن است این احساس را داشته باشید که کسی شما را دوست ندارد، ولی آیا دلیل واقعی و منطقی برای این احساس دارید؟ ممکن است فقط احساس کنید که فرد بی ارزشی بر روی این کره ی خاکی هستید، ولی آیا واقعا این چنین است؟

البته چنین روشی نیازمند کمی تمرین است ولی با گذشت زمان و فراگرفتن آن میتوانید افکار منفی را کنار بزنید و تحت کنترل خود در آورید.

کار جدیدی انجام دهید

وقتی شما افسرده باشید، احساس رخوت و بی حوصلگی دارید؛ برای همین بهتر است کارهای جدیدی انجام دهید تا برای خود تنوع ایجاد کنید. برای مثال به موزه بروید.

کتابی را که قبلا خوانده اید انتخاب کنید و دوباره مطالعه کنید ولی اینبار در پارک و یا فضای آزاد! به کلاسهای متفاوت بروید و از محیط خانه و تنهایی کمی فاصله بگیرید. هنگامی که خود را در معرض انجام کارهای جدید قرار میدهید مواد شیمیایی در مغز شما ترشح میشوند. تغییر و افزایش این مواد که دوپامین نام دارند باعث احساس لذت، شادی و یادگیری میشود.

کمی خوش بگذرانید

سعی کنید زمانی را که در اتاق خود و به تنهایی میگذرانید را با کمی خوش گذرانی جابجا کنید. اگر برای خوش گذرانی چیزی نداشتید چطور؟! دکتر Cook میگوید این همان نشانه ی افسردگی است. دست از تلاش کردن نکشید و سعی کنید هر کاری را که به شما احساس خوبی میدهد را انجام دهید. بودن با دوستان، پیاده روی، رفتن به سینما و دیدن فیلم جدید و …

افسردگی باعث میشود که آنطور که باید و شاید نتوانید از زندگی لذت ببرید، ولی بخش عمده ای از درمان آن بر عهده ی خود شما است، میتوانید روح و روان خود را برای درمان و رهایی از افسردگی یاری کنید و یا آن را به حال خود تنها بگذارید و وضعیت را بدتر کنید. انجام این نکات میتوانند در درمان افسردگی بدون استفاده از دارو بسیار مفید باشند.

 

اگر این ویژگی ها را دارید،شما باهوشید

در دنیای رقابتی امروز اگر می‌خواهید زندگی خوب و باکیفیتی داشته باشید باید رفتار هوشمندانه‌ای از خود نشان دهید. هر قدر باهوش‌تر باشید راحت‌تر زندگی می‌کنید. شما چگونه هستید؟ آیا دیگران شما را باهوش می‌دانند؟ خودتان درباره خود چه نظری دارید؟

تصمیم‌گیری سریع

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم آنلاین،یک فرد باهوش در موقعیت‌های مختلف بسرعت تصمیم‌های درست می‌گیرد. در حقیقت با درک سریع روابط و بینش صحیح خود بسرعت تصمیم‌گیری‌های عاقلانه‌ای می‌گیرد.

خودشناسی

افراد باهوش به تمام زوایای وجود خود واقف هستند و نقاط قوت، ضعف شخصیت و همچنین ارزش‌های خود را بخوبی می‌شناسند. بزرگی می‌گوید: «کسی که دیگران را می‌شناسد عاقل است، اما کسی که خودش را می‌شناسد باهوش و زیرک است». آنها می‌دانند تا زمانی که خود را بخوبی نشناسند نمی‌توانند در زندگی موفق باشند.

اندیشه صحیح

کسی که باهوش است هرگز تجربه بدی را دوبار تکرار نمی‌کند و از گذشته خود درس می‌گیرد. او بسرعت می‌فهمد که چه چیزی کارکرد درست دارد و چه چیزی درست پیش نمی‌رود و قبل از این‌که دست به کاری بزند بخوبی درخصوص آن فکر می‌کند و همچنین وقتی کاری را انجام می‌دهد به نتایج آن کاملا فکر می‌کند تا مشکلات احتمالی را ارزیابی کند.

خلاقیت

افراد باهوش در هر شرایطی که باشند ایده‌های جدید و افکار نو دارند و برای انجام هرکاری روشی خلاقانه به کار می‌برند. آنها مشتاق پیشرفت هستند و در خصوص اطلاعاتی که در زمینه‌های مختلف به​دست می‌آورند و همین‌طور مردم اطراف خود با دقت فکر می‌کنند و همیشه در برابر افکار افراطی و بدون انعطاف، مقاومت از خود نشان می‌دهند و عقاید جدیدی مطرح می‌کنند.

روشنفکری

افراد باهوش به هر موضوعی از جنبه‌های مختلف می‌نگرند و معمولا توانایی دیدن افق‌های دور هر موضوعی را دارند. چیزی که بیشتر مردم قادر به انجامش نیستند. آنها به این جمله معتقدند: «ذهن درست مانند یک چتر نجات می‌ماند و فقط زمانی خوب کار می‌کند که باز شده باشد.» این افراد هرگز از مسائل متناقض دوری نمی‌کنند و برایشان جالب نیز هست، زیرا مسائل متناقض جنبه‌های مختلف موضوعی را جلوی دید می‌گذارد.

احساس مسئولیت

افراد باهوش بسرعت به فرصت‌های به‌دست آمده و مردم اطراف خود واکنش نشان می‌دهند. عمل و عکس‌العمل آنها بسیار سریع است و توجه به نیازهای خود و اطرافیان‌شان و احساس مسئولیت در قبال آنها اولین اولویت‌شان است.

تدبیر

افراد باهوش می‌دانند مجبور نیستند در مورد همه چیز آگاهی داشته باشند، اما می‌دانند هر زمان به اطلاعاتی نیاز داشته باشند باید کجا دنبال آن بگردند. آنها به هر منبع و آموزشی که مورد نیازشان باشد بسرعت دست می‌یابند. شبکه‌ای از دوستان آگاه در زمینه‌های مختلف دارند و هرگز در زمینه دریافت اطلاعات در نمی‌مانند.

تقویت مغز

افراد باهوش، باهوش می‌مانند برای این‌که همیشه در حال یادگیری هستند. آنها دائما در حال یاد گرفتن مهارت‌های جدید، اعتقادات و باورهای تازه هستند. مغز آنها لحظه‌ای را بدون یادگیری سپری نمی‌کند.

شوخ طبعی

افراد باهوش زندگی را بیش از حد جدی نمی‌گیرند. آنها اهمیت یک موضوع جالب و خنده‌دار در موضوعات روزمره زندگی را بخوبی می‌دانند.

ریسک کردن

از آنجا‌ که این افراد همیشه دوست دارند روش‌های جدیدی را در انجام کارهایشان اعمال کنند، بنابراین ممکن است گاهی با شکست روبه‌رو شوند و آنها با علم به این مساله باز هم قبول خطر کرده و هوشمندانه این خطر را به یک فرصت یادگیری تبدیل می‌کنند.

اعتماد به نفس

آنها پیش از هر کس دیگر به خودشان اعتماد دارند و هرگز برای تصمیم‌گیری مدام از دیگران نظر نمی‌خواهند و به افکار خودشان اعتماد کافی دارند.

قلم و کاغذ

افراد باهوش ترفندها و مهارت‌های داشتن یک زندگی خوب را بسرعت آموخته و برای خود برنامه‌ای دقیق دارند و اهداف زندگی را در جایی یادداشت کرده و هرگز به دست فراموشی نمی‌سپارند.

سودآور

افراد باهوش از سیستم مدیریت زمان و سازمانی بهترین بهره را برده و علاوه براین‌که خود از مزایای آن فایده می‌برند، موجب پیشرفت سازمانی می‌شوند که برای آن کار می‌کنند و آنها ‌ وظایف مهم روزمره‌شان را بسرعت انجام می‌دهند.

تشخیص صحیح

افراد باهوش می‌توانند انگیزه‌های دیگران را بلافاصله درک کنند و تشخیص دهند که چه کسی مناسب دوستی است. بنابراین در انتخاب افرادی که با آنها مراوده دارند، دقت کرده و همیشه با افراد دارای اخلاق خوب و کیفیت ارزشی بالا ارتباط برقرار می‌کنند.

خواندن، خواندن و بازهم خواندن

آنها همیشه با خواندن کتاب، مجله و مقالات مختلف در حال افزایش قدرت مغزشان هستند، چیزی که می‌تواند برای پیشرفت‌شان مفید باشد. درضمن می‌دانند چگونه اطلاعات مناسب را حفظ کرده و بقیه را رها کنند.

یادگیری

علاوه بر این‌که اهمیت یادگیری را بخوبی می‌دانند و همیشه در حال یادگرفتن هستند می‌دانند که باید آموخته‌های خود را نیز در اختیار دیگران نیز قرار دهند. آنها با آموزش دیگران می‌توانند فعالانه در مورد مباحث ارائه‌شده صحبت و تحقیق کرده و موضوع مطرح‌شده را نیز بهتر درک کنند.

با این اوصاف خودتان را باز هم باهوش می‌دانید؟

 

چهارده اشتباه پزشکی رایج در میان مردم

اغلب مردم عادت دارند توصیه‌های پزشکان را در مورد مصرف داروها نادیده بگیرند؛ مثلاً یک دارو را برای مدت زمان کوتاه‌‌تر و یا طولانی‌تر از حد توصیه شده مصرف می‌کنند و این یکی از رایج‌ترین اشتباهات متداول در میان بیماران است. حدود ۳۰-۵۰ درصد از بیماران داروهای خود را طبق دستورات پزشک‌شان مصرف نمی‌کنند، به همین دلیل تعداد دفعات مراجعه آنها به پزشک بیشتر می‌شود و دیرتر بهبودی می‌یابند.این نوع اشتباهات متداول فهرست بلند بالایی دارد. هر ساله حدود صد هزار نفر در آمریکا تحت تأثیر این اشتباهات متحمل آسیب‌های جدی می‌شوند. آنها در اثر بی‌توجهی به سفارشات پزشک به خودشان آسیب می‌رسانند. مطمئن‌ترین و البته تنها راه پیشگیری از ایجاد چنین اشتباهاتی این است که عضو فعال مراقبت از سلامت خود باشید؛ یعنی اینکه در تمام تصمیم‌گیری‌های مربوط به مراقبت از سلامت خود سهمی داشته باشید. شما در این باره می‌توانید کارهای زیادی انجام دهید و در بهبود کیفیت سلامت خود نقش مهمی ایفا کنید.

به موارد زیر توجه کنید:

۱- برخی از مردم به پزشک‌شان در مورد تمام داروهایی که مصرف می‌کنند، نمی‌گویند. آنها بسیاری از مکمل‌ها و داروهای گیاهی را که هر روز مصرف می‌کنند، از قلم می‌اندازند. این اتفاق بسیار ساده می‌افتد. اگر با ورود به مطب و ملاقات با دکتر فراموش می‌کنید به او راجع به تمام داروها و مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید، بگویید، بهتر است قبلاً روی کاغذ تمام این موارد را یادداشت کنید. مصرف برخی داروها و مکمل‌ها با هم باعث ایجاد تداخل دارویی و برخی مشکلات حاد می‌شود. در ضمن اطلاع پزشک از آنچه که مصرف می‌کنید به او کمک می‌کند تا داروی مؤثرتری را برای شما تجویز کند.

۲- در مورد آلرژی‌ها و انواع حساسیت‌هایی که دارند، به پزشک‌‌شان نمی‌گویند. حساسیت به برخی داروها و واکنش‌های حساسیتی ممکن است در دفعات اول خطرساز نباشد، ولی با گذشت زمان شدت می‌یابند. بهتر است اگر به دارویی حساسیت دارید، آن را بشناسید و در دفعات بعدی که به پزشک مراجعه می‌کنید، موضوع را با او نیز در میان بگذارید.

۳- قبل از ترک مطب دکتر، نگاهی به نسخه‌ای که برای‌‌شان پیچیده است، نمی‌اندازند. اگر توانایی خواندن خط پزشک را ندارید، از او بخواهید تا نام دارویی را که نوشته است به شما بگوید و راهنمایی‌های لازم را یک‌بار دیگر به صورت شفاهی تکرار کند. قبل از ترک مطب نسبت به داروها و شرایط استفاده از آنها، آگاهی خود را افزایش دهید. اگر سوال بیشتری به ذهن‌تان خطور کرد، بدون هیچ خجالتی از پزشک و داروخانه بپرسید.

۴- قبل از ترک داروخانه، به توضیحات و راهنمایی‌هایی که به صورت برچسب روی داروها هستند، توجهی نمی‌کنند. این برچسب‌های دارویی گاه به سختی فهمیده می‌شوند. مثلاً وقتی که قید می‌‌شود، روزی، ممکن است این سوال پیش آید که در شب یا روز مصرف شود؟ یا اینکه آیا این دارو را باید فقط در طول روز چهار بار مصرف کرد یا اینکه شبانه‌روز چهار بار؟

۵- در مورد علائم و نشانه‌های بیماری که ممکن است داشته باشند، حقیقت را به پزشک نمی‌گویند. پزشکان می‌گویند ناامیدکننده‌ترین بخش در رابطه پزشک و بیمار این است که آنها حقیقت را در مورد علائم بیماری، عادات روزمره‌، داروها و ورزش کردن خود به پزشک‌شان نمی‌گویند. مثلاً سیگار کشیدن باعث افزایش احتمال لخته شدن خون در خانم‌ها می‌شود و آنها با مراجعه به مطب پزشک‌ این موضوع را از او پنهان می‌کنند.

۶- بیشتر افراد به علائم و نشانه‌هایی که خبر از وضعیت اورژانسی می‌دهند نیز بی‌توجهی می‌کنند. گاهی اوقات تشخیص برخی از دردها سخت است؛ مثلاً به سختی می‌توان دل درد در اثر پرخوری را از دل دردی که نشان‌دهنده یک وضعیت بحرانی است، تشخیص داد. اگر به نظرتان وضعیت چندان جدی نیست، می‌توانید به مرکز فوریت‌های پزشکی زنگ بزنید و از پرسنل پزشکی کمک و راهنمایی بگیرید. خونریزی شدید، تاربینی، استفراغ مداوم از شرایط اضطراری هستند و باید به پزشک مراجعه شود.

۷- مردم هیچ‌گاه قلم و کاغذ به مطب دکتر نمی‌برند و آموزش‌های لازم و اطلاعات مورد نیاز را یادداشت نمی‌کنند. قبل از آنکه مطب پزشک را ترک کنید، باید مطمئن باشید که تمام موارد مورد نیاز را به درستی درک کرده‌اید و اگر فکر می‌کنید که دچار فراموشی می‌شوید، از آنها یادداشت برداری کنید.

۸- تست‌ها و آزمایش‌هایی را که قبلاً انجام داده‌اند، جمع‌آوری نکرده و آنها را در جایی نگه‌داری نمی‌کنند. اگر می‌خواهید پزشک خود را عوض کنید یا به یک متخصص دیگر مراجعه کنید، بهتر است تمام آزمایش‌هایی را که قبلاً انجام داده‌اید، به همراه داشته باشید و برای چنین مواقعی بهترین کار نگهداری آنهاست.

۹- به طور مرتب کلسترول، فشار خون، قندخون، پاپ‌اسمیر و ماموگرافی را انجام نمی‌دهند. انجام برخی آزمایش‌ها به طور مرتب بسیار لازم و ضروری است. مثلاً اگر به فشار خون بالا و کلسترول دچار هستید، باید وضعیت خود را مرتباً چک کنید. در مورد خانم‌ها تست‌های پاپ اسمیر و ماموگرافی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. شناسایی و تشخیص بیماری‌های جدی در مراحل اولیه از طریق همین تست‌ها و آزمایش‌ها کمک زیادی به مهار بیماری و درمان آن می‌‌کند.

۱۰- نسبت به واکسن آنفلوانزا بی‌اهمیت هستند. یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا، به خصوص در کودکان و افراد مسن، تزریق واکسن آنفلوانزا است. در حال حاضر مردم در بسیاری از نقاط دنیا به واکسن آنفلوانزا بی‌توجه هستند و یا اینکه ترجیح می‌دهند به آن دچار شوند، ولی واکسن نزنند.

۱۱- از کرم‌های ضدآفتاب به درستی استفاده نمی‌کنند. کرم‌های ضدآفتاب باید SPF 30 یا بالاتر داشته و در ضمن حاوی UVA باشند. حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا کرم‌های ضدآفتاب به طور کامل جذب پوست شود؛ بنابراین حدود ۳۰ دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، کرم را روی پوست‌تان بمالید و هر دو ساعت یکبار آن را تجدید کنید.

۱۲- نسبت به عفونت‌های مهبلی بی‌توجهند. حدود دو‌سوم از خانم‌هایی که به عفونت ادراری دچار هستند، شرایط جدی دارند و نیازمند درمان سریع هستند. عدم درمان بموقع می‌تواند عوارض خطرناکی به همراه داشته باشد. اگر برای نخستین بار دچار خارش و عفونت مهبلی شده‌اید، سعی نکنید آن را به صورت خود درمانی برطرف کنید. حتماً سری به پزشک بزنید و از او کمک بگیرید.

۱۳- از تمام افرادی که با آنها ارتباط نزدیک دارند، نمی‌‌خواهند به طور مرتب دست‌های‌شان را بشویند. شستن دست‌ها اهمیت زیادی در پیشگیری از شیوع بیماری‌ها دارد. اگر اینکار به صورت مرتب انجام نشود، بیماری‌ها بیشتر و بیشتر در میان مردم رواج می‌یابد. پس هم خودتان و هم نزدیکان‌تان باید هر روز به طور مرتب دست‌های‌تان را با آب و صابون بشویید.

۱۴- از پزشک خود در مورد مراحل درمانی بعد از مرخصی از بیمارستان، سوالی نمی‌پرسند. وقتی که از بیمارستان مرخص می‌شوید و به خانه باز می‌گردید، باید نسبت به داروهایی که مصرف می‌کنید، مطلع باشید. برخی از داروها علائمی در شما ایجاد می‌کنند؛ مثلاً باعث سرگیجه و خواب آلودگی می‌شوند، باید با این موارد نیز آشنا باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.