post

5 300x171 گلبرگ سرخ آشپزی شماره پنجاهمشیرینی کلمپه برای نوروز

مواد لازم:

آرد                                     یک کیلو

روغن جامد یا کره                    ۴۰۰ الی ۵۰۰ گرم

تخم مرغ                               ۲ عدد

شکر                                     ۲۰۰ گرم

شیر به همراه کمی آب             نصف لیوان

هل و وانیل                             به میزان لازم

مواد لازم برای وسط کلمپه:

خرمای بدون هسته                     ۴۰۰ گرم

مغز گردوی خورد شده               ۲۰۰ گرم

هل، قلمفور و جوزهندی             به میزان لازم

بادیون و زنجبیل                       به میزان لازم

پودر پسته برای تزیین               به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانیل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد . این مواد را خوب مخلوط کنید و بعد از آن مخلوط شیر و آب را بیا فزایید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.

مواد داخل کلمپه را کاملا یکدست با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.

به دو روش می توانید کلمپه را قالب زده و آماده کنید:

روش اول : خمیر را با وردنه روی سطحی صاف پهن کرده و با ته فنجان یا لیوان به شکل دایره های هم اندازه در آورید و پس از آن که مواد خرمایی که به شکل گلوله های کوچک در آورده اید را وسط آن گذاشتید یک دایره ی خمیری را روی آن قرار داده و دور آن را ببندید و مثل خمیر قطاب بپیچید.

روش دوم: خمیرها را با دست گلوله ای شکل کرده، کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار داده و اطراف آن را ببندید و سپس با استفاده از قالبهای مخصوص کلمپه روی آن را قالب بزنید.

وقتی همه ی کلمپه ها پیچیده و آماده شدند آنها را داخل سینی فر چیده و در طبقه ی وسط و با دمای   ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گذاشته و پس از پخته شدن روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و بگذارید سرد شده ، سپس نوش جان کنید.

 

راحت الحلقوم عید نوروز

شاید تا کنون تصور داشتید که راحت الحلقوم را فقط از قنادی ها باید تهیه کرد و برای تهیه آن به دستگاه و ابزار خاصی نیاز است ولی اینطور نیست ما شما را با طرز تهیه راحت الحلقوم که بسیار راحت میباشد آشنا میکنیم.

مواد لازم جهت تهیه راحت الحلقوم

نشاسته : یک فنجان

شکر : ۵/۱ فنجان

جوهر لیمو : یک چهارم قاشق چایخوری

آب : ۳ فنجان

پودر نارگیل : نصف فنجان

پودر پسته : یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه راحت الحلقوم

نشاسته را در ۲ فنجان آب سرد حل کرده ، می گذاریم ته نشین شود. سپس آب روی آن را بر می داریم و بقیه را در قابلمه می ریزیم. ۳ فنجان آب به نشاسته اضافه کرده و با شکر و جوهر لیمو روی حرارت ملایم قرار می دهیم . مرتب آن را به هم می زنیم تا مایع بپزد، طوریکه از دیواره ی قابلمه جدا شود و مثل توپ در وسط ظرف قرار گیرد. در قالب کم عمقی کمی پودر نارگیل ریخته و مایع راحت الحقوم را روی آن می ریزیم و بقیه پودر نارگیل را روی مایع می ریزیم . سپس با دست آن را در کف قالب پهن می کنیم و می گذاریم تا کاملاً خنک شود.

سپس با قیچی آن را به صورت مربع یا مستطیل یا لوزی برش داده و برش ها را در بقیه پودر نارگیل می غلتانیم . راحت الحلقوم ها را در ظرفی چیده و روی آنها پودر پسته می پاشیم.

نکته ۱ : در صورت تمایل می توانید به جای پودر نارگیل از آرد استفاده کنید.

نکته ۲ : برای معطر کردن راحت الحقوم می توانید از کمی گلاب استفاده کنید.

 

شیرینی گل برای عید نوروز

مواد لازم :

کره   یک دوم پیمانه

پودر قند   یک دوم پیمانه

تخم مرغ   یک عدد

وانیل   یک هشتم قاشق چایخوری

کاکائو   به میزان لازم

آرد   به میزان لازم

رنگهای مجاز خوراکی   کمی

طرز تهیه :

تمام مواد باید به دمای محیط برسند.

فر را در موقع شروع کار با ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم.

آرد را الک می کنیم.

کره و پودر قند را با قاشق مخلوط می کنیم بعد با همزن

میزنیم تا جائی که رنگش کرم رنگ و حجمش دو برابر بشه.

تخم مرغ و وانیل را بهش اضافه می کنیم و خوب به هم میزنیم.

آرد را کم کم اضافه می کنیم تا جائی آرد اضافه می کنیم که خمیر مقداری چسبندگی را داشته باشه.

هر مقدار از خمیر را که مایل هستیم به رنگ دیگه باشه جدا می کنیم .اگر مایل به داشتن رنگ قهوه ای باشیم مقداری پودر کاکائو به خمیر جدا شده اضافه تا رنگ دلخواه را بدست بیاریم بعد اگر خمیر باز چسبندگی داشت کمی آرد بهش میزنیم در استفاده از آرد مراقب باشید چون شیرینی را بعد از پخت سفت می کنه.

از رنگهای مجاز خوراکی برای داشتن رنگهای دیگه استفاده می کنیم به همان ترتیب اضافه کردن پودر کاکائو.

روی خمیرها را میپوشونیم برای اینکه خشک نشن احتیاجی به استراحت نیست.

از هر خمیر به تعداد پنج تا شش توپ درست می کنیم و به صورت گلبرگ اطراف یک توپ خمیر با رنگ متضاد قرار میدیم تعداد گلبرگها سلیقه ای هست.

با کمی فاصله از هم اون ها را در سینی فر می چینیم احتیاجی نیست سینی فر را چرب کنیم.

سینی را در فر به مدت پانزده تا بیست دقیقه قرار میدیم بعد از پانزده دقیقه سینی را از فر در میاریم و تکون میدیم اگر شیرینی ها در سینی حرکت کردن آمادست.

 

ژله میوه ایی دورنگ

مواد لازم:

ژله (طعم دلخواه) …………………….. ٢ بسته

خامه …………………………………… ٢ ق غ

میوه دلخواه ……………………………. به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای تهیه این دسر به دو قالب احتیاج داریم که اندازه هاشون متفاوت باشه.

٢ بسته ژله رو تو ۵/١ لیوان آبجوش حل کنید و ۵/١ لیوان آب سرد بهش اضافه کنید و کم کم بریزید تو قالب بزرگتر.

با احتیاط قالب کوچیکتر رو بذارید توی ژله و بعد با یخی چیزی سنگینش کنید.

باید مواظب باشید ژله وارد قالب کوچیکتر نشه.

به ژله باقیمونده کاری نداشته باشید و بذارید تو مدتی که ژله تو قالب داره تو یخچال می بنده باقیموندش بیرون بمونه.

قالب ها رو بذارید تو یخچال تا ژله خودش رو بگیره. وقتی ژله کاملاً سفت شد یخها رو از تو قالب کوچیکتر در بیارید و به جاش یه مقدار آب گرم بریزید توش یه چند ثانیه صبر کنید. با احتیاط قالب کوچیکتر رو از تو قالب بزرگتر در بیارید. ژله تون یه همچین شکلی پیدا می کنه. میشه یه ژله توخالی!

حالا‌ ژله باقیمونده رو با خامه به خوبی مخلوط کنید.

توی حفره ژله ای که بسته شده هر میوه ای که دوس داشتید بریزید.

بعد مخلوط ژله و خامه رو به آرومی بریزید توی حفره تا حدی که این حفره پر بشه ولی نباید بریزه بیرون.

دوباره قالب رو بذارید تو یخچال تا ژله خامه ای هم ببنده. بعد که کاملاً ژله سفت شد، قالب رو یه لحظه تو آبگرم نگه دارید و بعد تو ظرف مورد نظر برگردونید. اگر اطراف دسر رو با خامه فرم گرفته و میوه تزیین کنید خیلی خوشگل میشه!

نکته: هر چی میوه های این دسر کوچیکتر خرد بشه بهتره. . تاموقع بریدن اذیت نشید

می تونید اصلاً به جای ژله خامه ای از همون ژله معمولی استفاده کنید. ولی استفاده از خامه باعث میشه تضاد رنگی ایجاد بشه و خوشگلتر میشه.

اندازه ژله بستگی به سایز قالبتون داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.