post

relationships 300x225 گلبرگ سرخ ازدواج شماره سی و هشتمبا عشق خود ازدواج می کنید، اگر…

۱ – مشکلی با «سکوت» ندارید

یکی از نشانه های معطوف شدن یک رابطه ساده به رابطه ای ماندگار این است که نیاز چندانی به پر کردن سکوت با صحبتهای بی معنی احساس نمی شود. اما منظور، سکوت تلخ یا فضای سردِ حاکم نیست. بلکه سکوتی حاکی از آرامش که نیازی به پر شدن توسط کلمات را ندارد.

۲ – برای حل اختلافات از هر دو طرف تلاش وجود دارد

هیچ رابطه ای بدون اختلاف وجود ندارد، اما تفاوت در چگونگی برخورد با مشکلات و نحوه برطرف کردن است. اگر هیچ یک نمی خواهید اختلافات پابرجا باشد و هر دو برای برطرف کردن آن تلاش می کنید، می توانید به ماندگار شدن رابطه امیدوار باشید.

۳ – رابطه ای شاد و سرگرم کننده دارید

خنده، تاثیری حیرت آور بر سلامت روح و جسم شما دارد و اگر با طرف مقابل خود بسیار می خندید، یک نشانه بسیار خوب از رضایت و دوام این رابطه است. علاوه بر آن، هیچکس دلش نمی خواهد در یک رابطه سرد و یکنواخت تا پایان عمر بسر برد.

۴ – جذابیت فیزیکی متقابل در میان است

اگر در کنار او احساس غرور کرده و اعتماد به نفس بالاتری دارید، این احساس دو طرفه است و می توانید به ادامه این رابطه امیدوار باشید. جذابیت فیزیکی دو طرفه بین زوجین و صمیمیتی که در ادامه آن بوجود می آید بخشی از روند ساخت یک رابطه قوی و ماندگار است.

۵ – آرزوهایتان همسو است

زمانیکه اهداف و آرزوهای مشابهی دارید و آن را با یکدیگر در میان می گذارید به یک «تیم» تبدیل می شوید. یک تیم طبیعتا برای دستیابی به موفقیت به اهداف مشترک و همسو احتیاج دارد. در این تیم هر یک از دو عامل نقش خود را ایفا می کند و بدین ترتیب دستیابی به هدف غایی و مشترک ممکن می شود.

۶ – «رابطه» از اصلی ترین اولویت های شماست

اگر زمان طولانی (از نظر کیفی) باهم گذرانده و همچنان این رابطه را پر اهمیت و از اصلی ترین اولویت های خود می دانید، می توانید بر پایداری این رابطه حساب کنید.

۷ – مورد تایید خانواده و دوستان هستید

زمانی که جوان هستیم، نظر خانواده در مورد طرف مقابلمان آخرین چیزی است که می تواند برایمان اهمیت داشته باشد. اما با گذشت زمان و بالا رفتن سن کم کم درک می کنیم آنها جز صلاح و مصلحت ما چیزی نمی خواهند. با این وجود هیچکس نباید صرفا جهت جلب رضایت اطرافیان، در یک رابطه باشد و یا آن را حفظ کند. با این وجود تایید خانواده و دوستان می تواند از نشانه های یک رابطه خوب و معقول باشد.

۸ – برای یکدیگر فضا و حریم شخصی قائل می شوید

اگر با وجود صمیمیت و نزدیکی که در میان دارید، برای یکدیگر فضا و حریم شخصی قائل می شوید، از نشانه های اصلی یک رابطه قوی و عشقی واقعی است. هر شخصی هر از گاهی به فضا و زمان شخصی نیازمند است و این نیز از مواردی است که حقیقتا به پایداری رابطه می کند.

۹ – واقعا به همدیگر اهمیت می دهید

بدون شک در یک رابطه واقعی و پایدار، لحظات سخت و بد نیز وجود دارد.اما مراقبت و توجه دو جانبه شما به یکدیگر نیز از نشانه های مهمی است که رابطه را پایدار می کند و موجب می شود بتوانید اوقات تلخ را ساده تر پشت سر بگذارید. مراقیت و توجه، احترام و حمایت به یکدیگر به معنای یک عشق حقیقی است.

۱۰ – ارجحیت «ما» به «من»

طبیعتا فردیت و توجه به خود همواره در زندگی با اهمیت و ارزشمند است. اما اگر معمولا «خود» را در اولویت قرار می دهید بعید است که رابطه تان پابرجا بماند. به عبارت دیگر، عشق یک توافق دوجانبه است که «رابطه» را در اولویت قرار می دهد، و موجب می شود رابطه پایدار بماند.

 

قدم به قدم تا متاهلی و زندگی زیر یک سقف

ازدواج با تمام اتفاقات مثبتی که به زندگی شما سرازیر می کند، گاهی سردرگمی هایی را به وجود می آورد که هیچ وقت در دوران تجرد با آن مواجه نشده بودید. اینکه چطور با کسی که قرار است نزدیک ترین فرد در زندگی شما باشد، برخورد کنید؟ چقدر به او نزدیک شوید؟ چطور پایه های زندگی تان را محکم کنید و …

پاسخ برخی از این سوال ها را وقتی می گیرید که زندگی تان را زیر یک سقف شروع کنید و بی پرده با خصوصیات رفتاری هم آشنا شوید، اما بخش مهمی از آن را باید در دوران نامزدی و حتی قبل از آن یاد بگیرید:

  1. خوب ببینید:

همیشه نسبت به همسرتان نگرشی متکی بر سه عنصر مثبت داشته باشید:

۱) او را به عنوان فردی با ارزش و برخوردار از کرامت انسانی بپذیرید.

۲) او را فردی مستعد کمال و تحول بدانید.

۳) علاقه مند به پیشرفت و ترقی او باشید.

با چنین بینشی، درهای نوآوری و رشد را به روی زندگیتان باز کرده اید و می توانید امیدوار باشید که در آینده زندگی پرتکاپو و مثبتی خواهید داشت.

  1. مثبت باشید:

زندگی مشترک کاری ندارد که شما تازه عروس و داماد هستید یا به اندازه پدر و مادرتان تجربه دارید. مشکلاتی که پیش روی هر دو شما قرار می گیرد به یک اندازه است. بنابراین سعی کنید همیشه با نگاه مثبت جلو بروید تا بتوانید مشکلات را پشت سر بگذارید.

  1. به هم توجه کنید:

در رفتارهای همسرتان دقیق شوید تا بتوانید در مدت کوتاهی فهرستی از علایق و تمایلات او را به دست آورید. با این کار هم می توانید به همسرتان نزدیک تر شوید و هم موضوعات بیشتری برای ابراز علاقه به او پیدا کنید.

  1. مهربان باشید:

سعی کنید به راه های مختلف علاقه خود را به همسرتان نشان دهید و البته مراقب باشید این ابراز علاقه شکل تکراری به خود نگیرد. برای این کار دو راه پیش رو دارید؛ ابراز علاقه کلامی و عملی. با گفتن کلمات محبت آمیز، تحسین او در جمع و در خلوت، تشویق و اعتماد به نفس دادن به او و… علاوه بر این می توانید با محبت فیزیکی، خرید هدیه، وقت گذاشتن برای او، تفریح های دو نفره و … به شیوه عملی محبتتان را نشان دهید.

  1. مقایسه ممنوع!

به محض این که تصمیم گرفتید با کسی ازدواج کنید، دیگر تمام گزینه های ازدواج قبلی و گزینه های آینده را از ذهنتان دور کنید و به هیچ عنوان به کسی به جز همسرتان فکر نکنید. هرگز او را با دیگران مقایسه نکنید و سعی نکنید ایرادهایش را با مثال زدن از افراد دور و بر، دوستانش و زنان و مردان دیگر به او یادآوری کنید.

  1. خوب بشنوید:

در گفتگو با همسرتان سراپا گوش باشید، کاری به جز گوش دادن انجام ندهید، خنثی نباشید و به گفته هایش عکس العمل نشان دهید تا متوجه شود که برایتان اهمیت دارد.

  1. حق من، حق تو:

تصمیم گیری در زندگی مشترک یک اتفاق دو طرفه است. بنابراین برای او حق مشورت، حق انتخاب و حق تاثیرگذاری قائل شوید.

  1. راز دار باشید:

همسر شما قرار است نزدیک ترین شخص دنیا به شما باشد. بنابراین باید بتواند روی رازداری شما حساب کند. مطمئن باشد که مسائل و مشکلات زندگی تان جایی درز نمی کند و اتفاقات مهم زندگی بین خودتان دو نفر حل و فصل می شود.

  1. سکوی پرتاب:

بال پرواز همسرتان باشید. لازم نیست جور او را بکشید اما می توانید در فعالیت هایی که دارد طوری عمل کنید که حس کند به پیشرفتش علاقه مندید و اگر لازم باشد سکوی پرتاب او می شوید.

  1. با خانواده او باشید :

بخشی از برنامه های خود را به خانواده همسرتان اختصاص دهید. به آنها سر بزنید، از آنها احوالپرسی کنید و نشان دهید که برایشان احترام و ارزش قائلید.

  1. بند نشوید:

به جای آن که در صدد تملک کامل همسرتان باشید، به محبت سالم و منطقی اکتفا کنید. نگذارید همسرتان حس کند با ازدواج با شما فضای شخصیش را از دست داده است.

  1. همکار باشید :

پشت همسرتان را خالی نکنید و با تقسیم بندی کارها به زنانه و مردانه سعی نکنید که او را در انجام کارها تنها رها کنید. حداقل می توانید یک گوشه کوچک از کار را بگیرید تا احساس کند همیشه در کنارش هستید.

 

نحوه عشق ورزی شما چگونه است؟

صمیمیت یا الفت، پیوند نزدیک و احساس تعلق بین دو نفر و تمیال آنها برای در میان گذاشتن خصوصی ترین و عمیق ترین افکار و احساسات شخصی است. صمیمیت، جنبه عاطفی و هیجانی عشق است.

اگر می خواهید:

  1. با عناصر سه گانه عشق آشنا شوید؛
  2. انواع هشتگانه عشق را بشناسید؛
  3. بدانید که عشق شا از کدام نوع است؛

توصیه می شود این مقاله را با دقت بخوانید.

روزی مردی روستایی با پسر پانزده ساله اش وارد یک مرکز تجاری شدند. پسر متوجه دو دیوار نقره ای رنگ شد که مانند کشویی به دو طرف باز می شدند و دوباره به هم می چسبیدند، از پدرش پرسید: «پدر، این چیست؟!»

پدر که در عمرش چنین چیزی ندیده بود گفت: «پسرم، من تاکنون چنین چیزی ندیده ام؛ نمی دانم چیست!»

در همین زمان، خانمی چاق با صندلی چرخدارش به دیوار نقره ای نزدیک شد و با انگشت دکمه ای را روی دیوار فشار داد و دیوار براق از میان جدا شد و آن زن خود را به زحمت وارد اتاقک کوچک پشت آن کرد.

دیوار بسته شد و پدر و پسر هر دو چشم شان به شماره هایی افتاد که بر بالای آسانسور بود و از یک شروع می شد و به سی می رسید.

هر دو با تعجب فراوان دیدند که شماره ها به طور معکوس و به سرعت کم شد تا به عدد یک رسید. ناگهان دیوار نقره ای باز شد و آنها حیرت زده دیدند دختر جوانی از همان اتاقک خارج شد.

پدر در حالی که نمی توانست از حیرت تکان بخورد، رو به پسر کرد و گفت: «پسرم، زود برو مادرت را به اینجا بیاور!»/ برگرفته از کتاب «خودت باش نه نخود هر آش!»

به راستی حقیقت واقعی عشق، مهرورزی و دوست داشتنف چیست؟ عشق واقعی چه ویژگی هایی دارد؟

عشق، سازه ای است که قرن هاست شعرا، حکما، فلاسفه و اندیشمندان در نقاط مختلف جهعان، درباره چیستی و معنای آن قلم فرسایی ها و کنکاش ها کرده اند؛ اما شاید بتوان نظامندترین و علمی ترین تحقیقات در جهت درک مفهوم عشق را به فعالیت های تحقیقاتی روانشناس آمریکایی، رابرت استرنبرگ (۱۹۴۹)،

نسبت داد. او تلاش هایش برای درک و شناخت بهتر عشق را در قالب نظریه معروفش «مثلث عشق» ارائه داد.

استرنبرگ معتقد است عشق مفهومی است که از سه ویژگی و عنصر اصلی تشکیل شده است: «صمیمیت، دلباختگی و تعهد».

عنصر اول عشق) صمیمیت

صمیمیت یا الفت، پیوند نزدیک و احساس تعلق بین دو نفر و تمیال آنها برای در میان گذاشتن خصوصی ترین و عمیق ترین افکار و احساسات شخصی است. صمیمیت، جنبه عاطفی و هیجانی عشق است. ده عنصر اصلی صمیمیت عبارت است از:

۱- تمایل به افزایش رفاه شخص موردعلاقه

۲- احساس خوشحالی و رضایت از بودن با فرد مورد علاقه

۳- احترام و توجه متقابل

۴- توانایی حساب کردن روی کمک دیگری هنگام نیاز

۵-وجود درک متقابل

۶- راحتی برای در میان گذاشتن مسائل شخصی

۷- دریافت حمایت احساسی در رابطه

۸- بذل حمایت احساسی و هیجانی

۹- ارتباط صمیمانه متقابل

۱۰- ارج نهادن به یکدیگر

عنصر دوم عشق) اشتیاق

اشتیاق، داشتن میل و رغبت جنسی، نسبت به طرف مقابل است. اشتیاق یا همان شور یا هوس، جنبه انگیزشی عشق است.

عنصر سوم عشق) تعهد

فرد می پذیرد که فرد دیگری را به شدت دوست دارد (پذیرش) و خودش را ملزم می داند که در پستی ها و بلندی های زندگی، رابطه اش را با آن شخص حفظ کند (تعهد).

این ویژگی شامل تصمیم های خودآگاهانه و غیرخودآگاهانه ای می شود که فرد برای دوست داشتن دیگری می گیرد و خود را متعهد به حفظ آن می کند.

این حالت جنبه شناختی دارد و دربردارنده تصمیم کوتاه مدت و بلندمدت برای دوست داشتن و مراقبت از معشوق است.

این جنبه تصمیم گیری برای تعهد داشتن، حفظ و نگهداری از معشوق و رابطه طولانی مدت با اوست و شامل تصمیم گیری در این باره است که فقط با یک نفر باشد و شریک دیگری برای خود انتخاب نکند و این ارتباط را مهمتر از ارتباط با هر فرد دیگری تلقی کند.

عشق ورزی به سبک های مختلف

تحقیقات استرنبرگ نشان می دهد که از رهگذر درآمیختگی سه عنصر عشق، هشت نوع سبک عشق ورزی به وجود می آید.

۱- فقدان عشق

در این حالت هیچکدام از عناصر عشق وجود ندارند. چنین رابطه ای در زندگی روزمره با مردم عادی قابل مشاهده است.

۲- عشق دوستانه

رابطه ای است که فقط عنصر صمیمیت در آن حضور دارد و از دو جزء دیگر در آن خبری نیست. این احساس را اغلب در روابطمان با دوستان صمیمی تجربه می کنیم.

۳- عشق با دلباختگی (شیفتگی)

در این نوع عشق، شور و هیجان (شهوت) عاری از صمیمیت و تعهد، بر مناسبات و روابط فردی حاکم است. در این حالت از فردی که دوستش داریم سمبل عشقی ساخته می شود اما وقتی به او می رسیم، این احساس و جذبه فروکش کرده و گاهی جای خود را به تنفر می دهد!

۴- عشق پوچ (تهی)

در این عشق فقط تعهد وجود دارد! این رابطه اغلب در میان همسرانی دیده می شود که مدتی طولانی از ازدواج آنها می گذرد و وجود ملاحظاتی مانند وجود فرزندان یا ترس از بی کسی و بی پناهی، علت اصلی تداوم رابطه است.

۵- عشق رومانتیک

این نوع عشق، ترکیبی از صمیمیت و هوس عاری از تعهد است و اغلب در بین همسرانی به وجود می آید که اغلب در ابتدای راه قرار دارند و میزان شور و صمیمیت در میان آنها بالاست اما آنها به اندازه کافی زندگی مشترک را تجربه نکرده اند تا احساس تعهدی قوی داشته باشند.

۶- عشق رفاقتی

این عشق ترکیبی از صمیمیت و تعهد خالی از هوس است. چنین عشقی بین همسرانی دیده می شود که به مدت طولانی با هم زندگی می کنند و از هم رضایت دارند؛ اما جاذبه جنسی میان آنها از بین رفته است. دو همکاری که سال ها کنار هم کار کرده اند، در این دسته بندی قرار می گیرند.

۷- عشق ابلهانه

در این سبک عشق ورزی، میزان هوس و تعهد بالاست اما میزان صمیمیت ضعیف است. افراد در این عشق در نگاه اول و بدون داشتن شناخت نسبت به هم، عاشق می شوند و خیلی زود بدون اینکه همدیگر را بشناسند، به داشتن رابطه ای فاقد صمیمیت متعهد می شوند.

۸- عشق کامل

نحوه عشق ورزی شما چگونه است؟ +عکساین نوع عشق، ترکیبی از سه حالت صمیمیت، اشتیاق و تعهد است. در این حالت فرد، همسر خود را به عنوان یک انسان دوست دارد و به او احترام می گذارد، به او متعهد است و از طریق برقراری ارتباط درست با او احساس نزدیکی می کند.

رفتاری دوستانه، توءم با رفاقت، محبت و مراقبت دارد. روابط زناشویی همراه با تعهد به وفاداری و اوج لذت بدون احساس گناه منجر می شود. استرنبرگ (۱۹۸۸) می گوید: «رسیدن به این مرحله، آسان تر از نگهداری آن است!»

اگر دوست دارید بدانید رابطه شما و همسرتان در کدام دسته از روابط هشتگانه عشق ورزی قرار می گیرد، می توانید به پرسشنامه استرنبرگ در پایگاه اطلاع رسانی masoodlaali.com پاسخ دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.