مواد لازم جهت تهیه فلافل نخود و هویج برای ۵ نفر :
نخود خام ۲۰۰ گرم
هویج متوسط ۱ عدد
پیاز کوچک ۱ عدد
سیر ۳-۴ حبه
انبه پودر شده ۱ قاشق غذا خوری
زیره سیاه ۱/۲ قاشق چای خوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
جوش شیرین ۱ قاشق چای خوری
نمک به میزان لازم
طرز تهیه فلافل نخود و هویج :
نخود را حتما یک شبانه روز خیس کرده و آب آن را دوبار عوض کنید.
سپس نخود را دوبار در چرخ گوشت قرار دهید هویج و پیاز و سیر را هم اضافه کنید (می توانید با رنده ریز رنده کنید).
سپس ادویه جات را ریخته و مخلوط را خوب ورز می دهیم در یخچال قرار می دهیم. (هر چقدر مدت زمان ماندن در یخچال بیشتر باشد خمیر بهتر بهم می چسبد ) ماهیتابه نچسب را خوب داغ کرده روغن ریخته و از مواد با قالب برداشته و در روغن سرخ می کنیم.
قطاب پنیری ویژه عید
مواد لازم برای خمیر قطاب پنیری:
زرده تخممرغ: یک عدد
ماست شیرین: ۸۰ گرم
روغن جامد: ۱۰۰ گرم
آرد به اندازهای که خمیر به دست نچسبد: حدود ۱۵۰ گرم
بیکینگپودر: یک قاشق چایخوری
پودر هل: به میزان دلخواه
آب: دوقاشق غذاخوری
مایه وسط قطاب پنیری:
پودر بادام: ۱۰۰ گرم
پنیر لبنه: ۱۵۰ گرم
کرم پاتیسیو: ۱۰۰ گرم
پودر هل: یک قاشق چایخوری
میتوانیم در صورت تمایل در مواد میانی این قطاب از دو قاشق غذاخوری زرشک خشک نیز استفاده کنیم.
روش تهیه قطاب پنیری:
- ابتدا زرده تخممرغ، ماست، آب، روغن جامد ذوب کرده و بیکینگپودر را داخل کاسهای گود ریخته با مفتول دستی هم میزنیم سپس آرد را آنقدر به آن اضافه میکنیم تا کل مواد حالت خمیریشکل پیدا کند. خمیر لطیف حاصل شده را داخل کیسهای نایلونی میگذاریم و به مدت دو ساعت در دمای اتاق استراحت میدهیم.
- پس از این مدت خمیر را به قطر نیمسانتیمتر روی صفحه آردپاشی شده پهن میکنیم و با کاتر گرد به قطر چهار تا پنج سانتیمتر آن را قالب میزنیم تمامی مواد داخلی قطاب را با هم مخلوط کرده، یک قاشق چایخوری از مایه را روی خمیرقرار داده و اطراف آن را جمع میکنیم و داخل دست گلوله میکنیم.
- بهتر است که قسمت جمع شده خمیر را حتما آب بزنیم تا خوب به هم بچسبد و داخل روغن باز نشود. گلولههای آماده شده را داخل روغن داغ شده شناور سرخ میکنیم. سپس داخل یک ظرف مناسب که آن را با دستمال حولهای پوشاندهایم میگذاریم تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
- حتما پس از سرد شدن آنها را داخل پودر قند میغلتانیم از بیسکویتهای سکهای یا خمیر هزارلا که به شکل گرد کاتر زده و پختهایم استفاده میکنیم. روی آن مقداری پنیر لبنه مخلوط شده با شکر قرار میدهیم . بهتر است این کار را با قیف و ماسوره شکوفه انجام دهیم.
- یک تکه قطاب پنیری روی آن گذاشته دوباره از مخلوط پنیر و شکر روی آن شکوفه میزنیم و با یک تکه توتفرنگی یا میوه دلخواه تزیین میکنیم. قطاب پنیری علاوه بر اینکه ایدهای نو برای روزهای نوروز است، میتواند به عنوان یک دسر مناسب نیز در مهمانیها سرو شود.