post

993759083 samatak com 300x195 گلبرگ سرخ پزشکی، سلامت شماره نوزدهم

داروهای گیاهی مفید برای تسکین درد دندان

یخ

فرقی نمی کند درد دندان شما را کلافه کند یا پا درد عذاب تان دهد؛ یخ همیشه مسکن موقتی خوبی برای انواع درد ها بوده است. اگر می خواهید تا رسیدن به مطب دندانپزشکی سرپا بمانید، از این روش کمک بگیرید:

چند قالب یخ را در یک کیسه پلاستیکی بریزید، پارچه نازکی را روی کیسه بپیچید و برای بی حس شدن دندان تان، ۱۵ دقیقه آن را روی قسمتی از صورت خود که دندان دردناک در محدوده آن قرار دارد، بگذارید. قدیمی ها می گفتند اگر دست تان را با یخ ماساژ دهید، درد دندان تان آرام می شود. آنها ادعا می کردند وقتی یخ را بین انگشت سبابه و شست می گذارید، اعصاب انگشت شما پیغام سرما را به مغزتان می فرستند و پیغام آرام شدن درد هم به دندان شما می رسد.

سیر

خوردن سیر تنها سیستم ایمنی بدن تان را تقویت نمی کند. این داروی طبیعی علاوه بر اینکه نمی گذارد هر نوع بیماری سراغ تان بیاید و بیهوده درد بکشید، مسکن خوبی برای درد دندان هم به حساب می آید. برای گرفتن بهترین نتیجه از سیر درمانی، به این توصیه عمل کنید:

یک حبه سیر را روی دندان تان بگذارید و آن را بجوید. درد شما چند دقیقه بعد از جویدن سیر آرام می شود. پس اگر نتیجه را فورا مشاهده نکردید، به جویدن سیر ادامه ندهید. این گیاه نه تنها درد شما را آرام می کند، بلکه مصرف مداومش دندان تان را محکم تر هم می کند.

صمغ مر

شیره درخت مرمکی یا همان صمغ مر می تواند دندان درد شما را آرام کند، پس اگر تا امروز نامش را نشنیده بودید، همین حالا برای تهیه کردنش به عطاری محله تان بروید. این صمغ التهاب دهان تان را کم کرده و به از بین رفتن باکتری ها کمک می کند. اگر یک عطاری کاردرست می شناسید که این صمغ در آن پیدا می شود، پس از تهیه کردن، آن را به این شیوه مصرف کنید:

یک قاشق چای خوری از پودر مر را در دو فنجان آب به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید و اجازه دهید محلول تان خنک شود. بعد هم برای هر بار استفاده، یک قاشق چای خوری از این دارو را در یک فنجان آب بریزید و ۵ تا ۶ بار در روز غرغره این محلول را ادامه دهید تا به نتیجه مورد نظرتان برسید.

آب اکسیژنه

اگر درد دندان شما با بدمزگی دهان و حتی تب همراه بود، بهترین راه برای کم کردن مشکل، استفاده از آب اکسیژنه است. اما مثل تمام روش های طبیعی، این هم یک روش موقتی است و تنها تا روز ویزیت پزشک شما را آرام نگه می دارد و عفونت دندان تان را کمتر می کند. اگر چاره ای جز تسکین خانگی درد ندارید، از این روش کمک بگیرید:

برای کشتن باکتری ها و کم کردن ناراحتی تان، کمی آب اکسیژنه ۳ درصد را قرقره کنید. از این محلول تنها برای شستشو استفاده کنید و پس از چرخاندن آن در دهان تان، محلول را بیرون بریزید. بعد هم چند بار دهان تان را با آب خالی شست وشو دهید.

دم کرده نعناع

دمنوش نعناع هم عطر خوبی دارد و هم می تواند به عنوان یک بی حس کننده خوب مورد استفاده قرار بگیرد. البته تنها دمنوش نعناع نیست که درد شما را آرام می کند، بلکه چای سیاه هم خاصیت ضد التهاب دارد و با کم کردن تورم می تواند به کاهش درد هم کمک کند. برای گرفتن نتیجه بهتر از این دو نوشیدنی، به شیوه زیر عمل کنید:

یک قاشق چای خوری نعنا خشک را در یک فنجان آب جوش بریزید و برای دم کشیدنش ۲۰ دقیقه صبر کنید. وقتی که دمنوش تان خنک شد، آن را در دهانتان بچرخانید و بعد بیرون بریزید. اگر هم نعناع در دسترس ندارید و می خواهید از چای سیاه استفاده کنید، یک تی بگ را خیس کنید و روی ناحیه دردناک بگذارید و یا اینکه چای سیاه گسی را درست کنید و پس از خنک شدن، آن را چند بار در دهان تان غرغره کنید.

محلول آب نمک

نمک یک ضدعفونی کننده قوی است؛ پس اگر درد دندان شما به خاطر عفونت ایجاد شده باشد، استفاده از نمک می تواند زودتر از هر راه دیگری شما را آرام کند. آب نمک دور دندان را ضدعفونی می کند و مایع هایی که باعث التهاب می شوند را خارج می کند. از این روش درمانی می توانید هر زمان که به آن نیاز پیدا کردید، به روش زیر استفاده کنید:

یک قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان آب جوش حل کنید تا داروی فوق العاده ای بسازید. این محلول التهاب را کم کرده و بقایای آلودگی را از دهان شما پاک می کند. ۳۰ ثانیه آن را در دهان تان بچرخانید و بعد بیرون بریزید. اگر هم حوصله درست کردن آب نمک را ندارید، یک سرم نمکی از داروخانه بخرید و تا چند روز از محلولی که در سرم وجود دارد غرغره کنید.

سس زنجبیل و فلفل

زنجبیل و فلفل هر دو داروهای ضد درد هستند. شما می توانید هر کدام از این دو ادویه را به طور جداگانه مورد استفاده قرار دهید، چراکه هر دوی این مسکن ها، پیام تسکین درد را به مغز می فرستند. اما برای گرفتن نتیجه بهتر، می توانید مخلوطی از این دو ادویه را تهیه کنید. از روش زیر کمک بگیرید:

میزان مساوی از این دو ادویه را با آب مخلوط کنید و یک سس بسازید. توپ کوچکی از پنبه درست کنید و به میزان کافی به سس مورد نظر آغشته اش کنید. بعد هم آن را درست روی دندان تان (جایی که لثه و زبان شما به آن برخورد نکند) بگذارید و تا زمان فروکش کردن درد یا حداقل تازمانی که طاقتش را دارید، پنبه را از دهان تان خارج نکنید.

روغن میخک

میخک، یک داروی گیاهی برای تسکین دندان درد است. در این گیاه، یک مسکن طبیعی وجود دارد که البته در صورت استفاده درست، به آرام شدن درد شما کمک می کند. اگر بافت لثه یا زبان تان حساس باشد، ریختن روغن روی منطقه درد می تواند حال تان را بدتر کند، پس برای گرفتن نتیجه دلخواه تان از این روش کمک بگیرید:

دو قطره از روغن میخک را روی یک پنبه بریزید و آن را تا زمان فروکش کردن درد، پشت دندان تان قرار دهید. اما می توانید سراغ راه طبیعی تری هم بروید. کافی است یک دانه میخک را آنقدر بجوید که روغنش بیرون بیاید. میخک را می توانید به مدت نیم ساعت یا تا زمانی که دردتان آرام بگیرد، در دهان خود نگه دارید.

 

روش های پیشگیری از مننژیت در نوجوانان

راه های بسیار زیادی هست که شما می توانید به کمک آنها فرزندان نوجوان خود را از ابتلا به مننژیت دور نگه دارید. واکسن مننگوکوک یکی از موثر ترین این راه هاست. از طرفی روش های دیگری نیز وجود دارند که می توانند باعث ارتقاء سیستم ایمنی بدن فرد شده و از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند.

پیشگیری از مننژیت به کمک واکسن

مننگوکوک اصلی ترین عامل به وجود آورنده ی بیماری مننژیت در نوجوانان و جوانان است. موسسه ی CDC توصیه می کند که این واکسن در تمام نوجوانان ۱۱ تا ۱۸ سال مصرف شود.

این واکسن اغلب در سن ۱۱ تا ۱۲ سالگی به نوجوانان داده می شود. البته تزریق این واکسن برای افراد دیگری از جمله موارد زیر نیز توصیه می شود:

هر کسی که در زمان شیوع مننژیت در معرض ابتلا به آن قرار دارد.

هر کسی که قصد مسافرت به مکانی را دارد که در آنجا ابتلا به مننژیت شیوع دارد.

استخدامی در سازمان ها و ارگان های نظامی

افرادی که به برخی از بیماری های اختلال در سیستم ایمنی بدن مبتلا هستند.

افرادی که تحال خود را از دست داده اند و یا تحال آسیب دیده دارند.

آگر قرار است که نوجوان شما به یک اردوی بیرون از شهر برود و مجبور است در بیرون از منزل بخوابد حتما مطمئن شوید که واکسن مننژیت را دریافت کرده است. خوابگاه ها و قرار گرفتن در کنار سایر افراد که ممکن است مستعد و یا مبتلا به مننژیت باشند می تواند سلامت نوجوان شما را به خطر بیاندازد.

پیشگیری از مننژیت به کمک جلوگیری از گسترش بیماری

امکان ابتلا به مننژیت از طریق تماس با اشیاء فرد بیمار و یا تنفس هوایی که فرد بیمار استنشاق کرده است وجود ندارد زیرا که این باکتری در بیرون از بدن انسان قادر به ادامه ی حیات نیست.

 

اما امکان ابتلای شما به مننژیت از طریق تماس نزدیک و طولانی مدت با فرد آلوده وجود دارد. باکتری مننژیت در پشت بینی و گلو زندگی می کند و ۱۰ تا ۲۵ درصد افراد جامعه ناقل این بیماری هستند.

رعایت بهداشت فردی می تواند به پیشگیری از گسترش این بیماری کمک کند:

از مواد غذایی، بطری آب و ظروف غذای مشترک استفاده نکنید.

از حوله و لباس های دیگران استفاده نکنید.

از رژ لب ها به طورت اشتراکی استفاده نکنید.

دستهای خود را به صورت مرتب با آب و صابون بشویید.

به یاد داشته باشید که: یک فرد مبتلا به مننژیت می تواند تا ۲۴ ساعت بعد از شروع مصرف آنتی بیوتیک هم ناقل بیماری باشد.

اگر حدس می زنید که نوجوان شما در معرض یک فرد مبتلا به مننژیت قرار گرفته است به پزشک مراجعه کنید و در مورد لزوم مصرف آنتی بیوتیک از وی سوال بپرسید. ممکن است چند روز مصرف آنتی بیوتیک باعث پیشگیری از ابتلای نوجوان شما به مننژیت شود.

پیشگیری از مننژیت به کمک بهبود سیستم ایمنی بدن

سالم و قوی نگه داشتن سیستم ایمنی بدن می تواند از بروز بسیاری از بیماری ها از جمله مننژیت پیشگیری کند. نکات زیر می توانند باعث سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن شود:

یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از میوه ها و سبزیجات داشته باشید.

خواب کافی داشته باشید.

به صورت منظم ورزش کنید.

از مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل اجتناب کنید.

 

از کجا بفهمیم ایدز داریم یا نه؟

ایدز بیماری است که توسط ویروسی به نام اچ.آی.وی منتقل می‌شود. این ویروس به‌تدریج قدرت دفاعی بدن را ضعیف می‌کند، طوری‌که فرد به انواع عفونت‌ها و سرطان‌ها مبتلا شده و در نهایت به مرگ او منجر می‌شود.

از زمانی که فرد به ویروس ایدز مبتلا می‌شود تا آغاز بیماری ایدز ممکن است بیش از ۱۰ سال طول بکشد. در این مدت فرد در ظاهر سالم است و می‌تواند به کار و فعالیت خود ادامه بدهد اما احتمال انتقال ویروس به دیگران وجود دارد.

اچ.آی.وی چگونه وارد بدن می‌شود؟

تماس جنسی با فرد مبتلا بدون استفاده از کاندوم، استفاده مشترک از وسائل تزریق و یا سایر ابزار تیز و برنده مثل تیغ و سوزن خال‌کوبی، انتقال خون و فرآورده‌های خونی آلوده، از مادر مبتلا به نوزاد در طی حاملگی، زایمان و شیردهی از راه‌های انتقال این ویروس است.

اچ.آی.وی از چه راه‌هایی منتقل نمی‌شود؟

نیاز نیست که افراد مبتلا از سایرین جدا گردند بلکه آنان نیاز به حمایت و همدلی جامعه دارند و این ویروس از راه‌های دست دادن، بغل کردن و در آغوش گرفتن، روبوسی، عطسه و سرفه، استفاده از توالت و حمام مشترک، استخر عمومی و نیش حشرات منتقل نمی‌شود.

چگونه بدانیم که مبتلا شده‌ایم یا نه؟

ابتلا به ویروس مولد ایدز فقط از طریق آزمایش خون مشخص می‌شود و از زمانی که ویروس وارد بدن فرد شده تا زمانی که در آزمایش خون مشاهده شود، ممکن است بین دو هفته تا چند ماه طول بکشد بنابراین بهتر است پیش از انجام آزمایش با یک مشاور صحبت شود.

آیا ایدز درمان دارد؟

هم‌اکنون درمان قطعی که ویروس را از میان ببرد وجود ندارد اما خوشبختانه طول عمر بیمار را بسیار افزایش داده و کیفیت زندگی را بهتر کنند به شرطی که افراد آلوده به ویروس زودتر شناسایی شوند.

چگونه خود را در برابر ابتلا به بیماری محافظت کنیم؟

خویشتن‌داری در زمان تجرد، وفاداری به همسر، پرهیز از مصرف مواد مخدر یا محرک، خودداری از مصرف تزریقی مواد مخدر، عدم استفاده از سرنگ و سوزن مشترک برای تزریق، عدم استفاده از وسایل تیز و برنده مثل تیغ اصلاح، سوزن خال‌کوبی و…

به صورت مشترک و استفاده از کاندوم در روابط جنسی می‌تواند افراد را از ابتلا به این ویروس محفوظ کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.