بیست و پنج ترفند برای حفظ سلامتی
میدانیم که درمان های طبیعی بهترین راه برای مراقبت از تندرستی و زیبایی هستند. در اینجا به چند نکته از درمان های طبیعی که در بهبود بهداشت و زیبایی شما موثر خواهند بود، اشاره می کنیم:
1- خواب مناسب از مهمترین عوامل تندرستی می باشد.
2- اگر شما امکان ورزش مستمر را ندارید ، تمریناتی در فواصل چند دقیقه و با شدت بالا مانند دویدن در جا ، بالا و پایین رفتن از پله ها یا پریدن رو به جلو ، راه پیمایی و
قدم زدن آرام بعد از آن . انجام این تمرینات برای 5 – 6 دقیقه و 3 بار در روز بسیار مفید خواهد بود.
3- پریدن روی یک ریباندر تمرین بسیار خوبی است . به هماهنگی و محکم شدن بدن کمک می کند ، گردش خون را افزایش می دهد ، و از تجمع چربی ها در بدن جلوگیری می کند. برای مفاصل زانو و مچ پا مفید است ودرمان خوبی برای افرادی که از درد مفاصل رنج می برند است ولی ملزم به کاهش وزن است.
4- ثبت نام و شرکت در کلاس های ورزشی مانند یوگای سنتی ، یوگای قدرتی ، ایروبیک ، … و شرکت در کلاس های سالسا یا کیک بوکس به صورت متناوب کمک بسیاری در تناسب اندام خواهد داشت .
5- انجام تمرینات کگل در تقویت عضلات لگن موثرند، این تمرینات در زمان بارداری برای زایمان راحت توصیه می شوند.
6- تمرین تنفش عمیق تاثیر شگفت انگیزی در تندرستی دارد. تقریبا این باور وجود دارد که همه ی بیماری ها با تمرینات مختلف و منظم تنفس عمیق قابل درمان است.
7- روغن زیتون بهتر است به صورت سرد مصرف شود و بهترین روش استفاده ی آن در سالاد است به جای اینکه در پخت و پز غذا از آن استفاده شود . استفاده 15ml روغن نارگیل تازه ، دوبار در روز برای افزایش متابولیسم بدن ، مبارزه با تیروئید و کاهش وزن مفید است.
8- جوانه گندم یا جلبک بسیار مقوی و برای تندرستی مفید هستند. مصرف آنها یکبار در روز برای شادابی و بازیابی بدن، مفید است.
9- جایگزین کردن یک وعده ی غذایی با لوبیای سیاه و سالاد . لوبیای سیاه مواد خوراکی سبوس دار و پروتئین بدن را تامین می کند و مدت زمان بیشتری احساس سیری می کنید.
10- از غذا خوردن دیر هنگام در شب ، اجتناب کنید . بهتر است آخرین وعده غذایی در روز ساعت 7 شب باشد. دیر وقت غذا خوردن یا غذا خوردن قبل از خواب به بدن زمان کافی برای هضم غذا را نمی دهد ، همچنین درشب، فعالیت های بدن کم شده و کالری کمتری مورد نیاز بدن می باشد. بنابراین غذا خوردن دیر وقت این خطر را دارد که غذا به صورت چربی ذخیره شود تا اینکه به صورت انرژی مورد استفاده قرار گیرد.
11- یکی از انتخاب ها ، روغن کنجد یا روغن نارگیل به عنوان روغن پخت و پز می باشد آنها کمتر مستعد اکسیداسیون بر اثر حرارت هستند و تقریبا تمام خواص مواد مغذی غذا را نیز حفظ می کنند.
12- بلعیدن یک یا دو حبه سیر قطعه قطعه شده به همراه آب در صبح اولین چیزی است که می تواند از ناراحتی های قلبی جلوگیری کند ، کلسترول خون را کاهش دهد ، متابولیسم بدن را افزایش دهد ، و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
13- در روز حداقل یک فنجان چای سبز طبیعی استفاده شود.
14- سیب ها یک منبع عالی از فیبر هستند. افراد مبتلا به یبوست حداقل باید دو عدد سیب در روز استفاده کنند ، مصرف سیب با پوست تاثیر بیشتری دارد.
15- استفاده از پنیر رشته ای ، ترشی ، زیتون ، و میوه های خشک شده ، به جای غذاهای فرآوری شده ، بهتر است. آنها غذاهایی کم کالری و سرشار از پروتئین و حاوی چربی های خوب هستند. این مواد شما را برای مدت زمان بیشتری سیر نگه می دارند و از این رو به جلوگیری از زیاده خوری کمک می کنند.
16- کلسیم یکی از عناصر مهم برای کاهش وزن است . عدم مدیریت کلسیم باعث از بین رفتن تلاش های شما برای کاهش وزن خواهد شد . محصولات لبنی مانند شیر ، پنیر ، پنیر دلمه و ماست تامین کننده نیاز روزانه کلسیم هستند.
17- از شیر تازه طبیعی به جای انواع هموژنیزه آن استفاده کنید.
18- مطمئن شوید از اسیدهای چرب اشباع نشده امگا3، به مقدار کافی استفاده می کنید. آنها با چربی ها ی مضر مقابله می کنند و به سلامتی قلب کمک می کنند. منابع غنی امگا 3 ، عبارتند از : روغن جوانه گندم ، گردو ، دانه کدو تنبل ، خرفه ( سیاه ، سبزبرگ ) ، روغن شاهدانه ، تخم کتان و روغن آن .
19- غذاهای طبیعی سالم ، بی خطر و مغذی هستند. بر خلاف آنها غذاهای غیرطبیعی و ژنتیکی مملو از آفت کش ها و مواد تغییر یافته هستند. از این رو همواره برای انتخاب ، انواع غذاهای طبیعی ، توصیه می شوند.
20- از غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی سدیم و بدون کالری هستند اجتناب کنید.
21- اگر شما گیاه خوار هستید از دریافت پروتئین کافی اطمینان حاصل کنید. حبوبات منبع عالی برای گیاه خواران هستند.
22- شیر بدون خامه ، با گرفتن چربی شیر درست می شود . شیر باقی مانده پر از قند شیر یا لاکتوز است و فاقد هرگونه مواد مغذی می باشد . لاکتوز قندی ساده است و مهمترین عامل اضافه وزن می باشد . به جای نوشیدن شیر بدون چربی ، سعی کنید شیرتازه را با آب رقیق کرده و استفاده کنید.
23- تقریبا هر درد دندانی با غرغره کردن روغن کنجد طبیعی به مدت 5 دقیقه برای چند روز، درمان می شود.
24- با رژیم غذایی بدون قند و لیموناد ها پاک بمانید. این مواد شامل شیرین کننده های مصنوعی مانند اسپارتام هستند، که سبب ازدیاد ناگهانی انسولین و افت قندخون و گرسنگی شما می شود.
25- ماساژ درمانی و استنشاق بخار از بهترین درمان هایی می باشد که برای جوان سازی و پاک کردن دستگاه تنفسی شما ، توصیه می شود.
چند نکته مهم درباره مراقبت از کلیه ها
یک فوق متخصص بیماریهای کلیوی بر رعایت نکات مهم در شیوههای تغذیه در سلامت کلیهها تاکید کرد.
دکتر محمد کاظم مسلمی ابتدا درباره نقش مهم کلیه در بدن گفت: کلیهها دستگاهی در جهت دفع مواد زائد از بدن هستند که سلامت افراد را تضمین میکنند.
این متخصص عنوان کرد: مهمترین نکتهای که در سلامت کلیهها دارای اهمیت میباشد نوع تغذیه است که در این زمینه باید از خوردن غذاهای پر چرب که مضرات فراوانی به ویژه بر کلیهها دارد اجتناب کنیم و به جای روغنهای جامد از روغن زیتون در تهیه غذا استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم در حفظ کلیهها تصریح کرد: استفاده از میوه و سبزیجات و سالاد و غذاهای کم چرب میتواند سلامت را تضمین کند و این نوع تغذیه سالم بر عملکرد کلیهها نیز موثر است از این رو در وعدههای غذایی خود حتما سبزیجات و میوه جات را بگنجانیم.
مسلمی اظهار کرد: استفاده از غلات میتواند مانع از چاق شدن افراد و گرفتگی عروق شود چرا که گرفتگی عروق خود موجب آسیب به کلیهها میشود و میتواند سلامت این اعضا را به مخاطره بیندازد از این رو تلاش کنیم با پایین نگه داشتن چربی خون سلامت قلب و کلیهها را تضمین کنیم.
وی مصرف مایعات را مورد تاکید قرار داد و افزود: استفاده از مایعات و مصرف روزانه چند لیوان آب و مصرف مایعات سالم میتواند در دفع سنگ کلیه موثر باشد و موجب سلامت عملکرد کلیهها شود.
دانشیار ارولوژی دانشگاه قم یادآور شد: همچنین مصرف بالای شیرینی موجب چاقی و پر کاری کلیه شده و آسیبهای جدی به سلامت کلیهها وارد میکند.
وی استفاده بیش از حد از نمک را عاملی مهم در ایجاد آسیب به کلیهها دانست و عنوان کرد: استفاده بیش از اندازه از نمک، فشار خون را بالا میبرد و مشکلات زیادی را برای کارکرد کلیهها به وجود میآورد از این رو مصرف نمک را تا حد امکان اصلاح کنیم.
این فوق تخصص بیماریهای کلیوی گفت: در راستای سلامت کلیهها بهتر است از گوشت سفید به جای گوشت قرمز استفاده شود چرا که گوشت قرمز حاوی کلسترول است به همین دلیل بهتر است از سویا نیز به جای گوشت قرمز برای حفظ سلامت کلیهها استفاده کنیم.
وی مصرف لبنیات را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: استفاده از شیر، ماست و لبنیات با چربی پایین میتواند تا حدود زیادی در سلامت کلیهها موثر باشد.
مسلمی در پایان متذکر شد: برخی از فست فودها و یا نوشابههای گاز دار مضرات زیادی برای کلیهها دارد که در برنامه غذایی باید حد امکان از مصرف این مواد اجتناب شود ضمن اینکه با ورزش میتوان میزان چربی را متعادل کرد.
قند خون را به کمک بزاق دهان تشخیص دهید
پژوهشگران با استفاده از سطوح دارای الگوی نانومقیاس و تداخلسنجی نانوپلاسمونیک موفق به ساخت ابزاری برای تعیین مقدار گلوکز خون شدند.
پژوهشگران با استفاده از سطوح دارای الگوی نانومقیاس و تداخلسنجی نانوپلاسمونیک موفق به ساخت ابزاری برای تعیین مقدار گلوکز خون شدند. در این روش تنها با آزمایش بزاق دهان، مقدار گلوکز خون مشخص شده و نیاز به نمونهگیری از خون نیست.
درمان دیابت یکی از چالشهای بزرگ در حوزه درمان است که میلیون انسان را در سراسر جهان درگیر خود کرده است. برای کنترل این بیماری باید مقدار گلوکز خون بیمار به صورت دائمی مورد آزمایش قرار گرفته و در یک حد مشخصی ثابت نگه داشته شود. در روشهای فعلی، باید از بیمار آزمایش خون گرفته تا مقدار گلوکز خون مشخص شود.
یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه براون، با استفاده از رنگهای حساس به گلوکز و همچنین با به کارگیری تداخل سنج نانوپلاسمونیک موفق به ارائه روشی برای آزمودن گلوکز خون بیمار شدند. در این روش نیاز به گرفتن آزمایش خون نیست و تنها با استفاده از بزاق دهان بیمار میتوان گلوکز خون را با دقت بالا اندازه گیری کرد.
این محققان در این مقالهای نشان دادند که چگونه میتوان از ترکیب آنزیمها برای تولید مولکولهای فلورسانس قرمز استفاده کرد. این رنگ به راحتی در محیط بزاق دهان قابل شناسایی است. با استفاده از یک سطح حاوی نقره و اکسید آلومینیوم که دارای الگوهای نانومقیاس است، میتوان آزمایش سنجش گلوکز را در مقادیر بسیار کم از بزاق انجام داد. تداخل سنج پلاسمونیک میتواند تشخیص برهمکنش میان نور و ترکیب مورد آزمایش را تسهیل کند. در این روش با اندازهگیری مقدار نور جذب شده در یک طول موج خاص، میتوان مقدار گلوکز خون را شناسایی کرد.
روش ارائه شده توسط این گروه تحقیقاتی، یک روش غیرمخرب بوده که از حساسیت بالایی برخوردار است. رابطهی مستقیمی میان غلظت گلوکز در خون و بزاق دهان وجود دارد. بنابراین با اندازه گیری یکی از آنها میتوان دیگری را بدست آورد. مقدار نمونه بزاق برای این آزمایش بسیار کم و در حد یک چهارم یک قطره آب است.