post
0Zdcfgh1 300x225 شیرینی عربی قیطاف

شیرینی عربی قیطاف

توجه:

درست کردن قطایف سه مرحله داره:

۱- درست کردن نون قطایف

۲- درست کردن خامه قطایف

۳- درست کردن شربت

اگه بخواهید همه این مراحل رو توی یه روز انجام بدید هم خسته میشید هم خیلی زمانبره! تازه به همه این مراحل، مرحله پیچیدن و سرخ کردن رو هم اضافه کنید!

بنابراین بهتره مثلاَ خامه و شربت رو روز قبل درست کرد و تو یخچال گذاشت. (البته شربت

نباید سرد باشه ولی خامه حتماَ باید تو یخچال نگهداری بشه)

مواد لازم برای خمیر قطایف:

آرد سفید …………………………. ۲ لیوان

سمولینا …………………………… نصف لیوان

شکر ……………………………….. ۳ ق غ

خمیر مایه فوری ………………….. ۱ ق م

بکینگ پودر ………………………… ۱ ق چ

نمک ……………………………….. به اندازه نوک چاقو

آب ولرم ……………………………. یک و سه چهارم لیوان

گلاب ……………………………….. ۱ ق م

مواد لازم برای خامه قطایف:

شیر ………………………………… یک و نیم لیوان

خامه ……………………………….. ۱ لیوان

آرد سفید …………………………… یک چهارم لیوان

نشاسته ……………………………. یک چهارم لیوان

شکر ………………………………… ۳ ق غ

گلاب ………………………………… ۱ ق غ

مواد لازم برای شربت:

شکر ……………………………….. یک و نیم لیوان

آب ………………………………….. یک و نیم لیوان

آبلیموی تازه ……………………….. ۳ -۴ قطره

زعفران ………………………………. خیلی کم

برای اندازه گیری این مواد، از لیوان های معمولی دسته دار و قاشق های رایج (و نه پیمانه ها و قاشق های استاندارد اندازه گیری!) می تونید استفاده بکنید.

طرز تهیه:

برای تهیه خمیر، همه مواد رو بریزید توی پارچ مخلوط کن و هم بزنید تا یه مخلوط نستباً روان و یه دستی به دست بیاد. بعد بذارید کنار به مدت حداقل ۲ ساعت بمونه و ور بیاد. تو این فاصله ۳ – ۴ بار دستگاه رو روشن کنید و یه پالس بزنید تا هوای مایه بیاد بیرون. بعد از ۲ – ۳ ساعت قابل استفاده س. برای راحتی کار، مایه رو پس از ور اومدن توی همچین ظرفی بریزید که راحت تر بیرون بیاد و کنترل بیشتری روش داشته باشید می تونید از ظرف خالی کچاپ استفاده کنید!

برای پختن نون قطایف، احتیاج به تابه صاف و مسطح دارید. میتونید از این دستگاه های گریل برقی که یه صفحه بزرگ مسطح دارن استفاده کنید ولی اگه نداشتید مهم نیس و به راحتی می تونید توی ماهیتابه ای که کف صاف داره بپزید. (فقط دقت کنید تابه گود نباشه و کفش کاملاَ مسطح باشه!)

قبل از شروع کار یه سینی بذارید کنار دستتون و یه دستمال تمیز هم بندازید توش.

حالا دستگاه رو روشن کنید و وقتی حسابی داغ شد با دستمال یه کمی چربش کنید و از مایه یه مقدار بریزید روی دستگاه. بهتره کوچیک کوچیک درست کنید تا کنترل بیشتری روی نازک در آوردن خمیر داشته باشید و شیرینی هاتونم کوچیک تر و مجلسی تر از آب در بیان. معمولاً به محض ریختن خمیر آبکی روی یه سطح داغ، بلافاصله خمیر سفت میشه و می بنده و تبدیل به یه نون کلفت و خمیری میشه که همچین خوشایند نیس. در نتیجه اگه بتونید با کنترل کردن مقدار خمیری که بیرون میاد یا نحوه ریختن خمیر (مثلاً یه مقدار دورانی کار کنید) نونتون رو تا اونجایی که میشه نازک در بیارید خیلی خیلی بهتره. ممکنه چندتای اولی خراب بشه ولی مهم نیس و به مرور دستتون میاد که چقدر و چطور بریزید.

اولش تعداد حباب هایی که روی سطح نون تشکیل میشه خیلی کمه اما به سرعت زیادتر میشه.

وقتی دیگه حبابی اضافه نشد و سطح روی نون هم خشک شد و زیر نون هم طلایی شده بود با احتیاط و با استفاده از یه کفگیر صاف بردارید و بذارید توی سینی.

توجه: نون قطایف فقط از یک طرف حرارت می بینه و نیازی به برگردوندنش نیس!

این از نون های قطایف …. اگه می خواهید الان خامه قطایف رو آماده کنید توی این فاصله روی نون ها رو با دستمال بپوشونید.

برای تهیه خامه قطایف، همه مواد رو با هم مخلوط کنید و توی قابلمه بریزید و بذارید روی حرارت. مرتب هم بزنید تا شکر حل بشه و سس کم کم غلیظ بشه. وقتی به این غلظت رسید از روی حرارت بردارید و بذارید کنار تا خنک بشه. (خیلی سریع آماده میشه…. شاید کمتر از ۵ دقیقه!)

برای تهیه شربت هم، شکر و آب رو با هم مخلوط کنید و با کمی زعفران بذارید روی حرارت و حسابی بهش زمان بدید تا بجوشه و قوام بیاد. آخر سر آبلیموی تازه بریزید توش و بذارید کنار تا یه مقدار خنک بشه.

تا اینجای کار، نون های قطایف، خامه قطایف و شربت آماده شدن. باید بریم سراغ پیچیدن قطایف. که ۲ مدل رایج قطایف وجود داره:

مدل شماره ۱ اینه: نون ها رو یکی یکی بردارید و توش مقداری خامه بریزید و لبه های خمیر رو به هم بچسبونید. (برای راحتی کار، خامه رو توی قیف بریزید… با قاشق یه مقدار سخته)

مطمئن شید لبه هاش کاملاَ چسبیده وگرنه توی روغن باز میشه! (البته خمیرش یه جوریه که خودش به راحتی می چسبه و نیازی به آب و یا سفیده تخم مرغ و اینا نیس!)

وقتی کار پیچیدن تموم شد، اون ها رو توی روغن شناور سرخ کنید (به مدت تقریباً ۲ دقیقه)

از توی روغن در بیارید و بلافاصله توی شربت بندازید…

و بعد از ۳ – ۴ دقیقه از توی شربت در بیارید و بندازید توی سبد فلزی تا شربت اضافیش بره.

این از مدل شماره ۱!!!

و اما مدل شماره ۲ قطایف:

نوع دیگه شکل دادن قطایف به این صورته که خمیر رو تا می کنن و لبه هاش رو فقط تا وسط کار به هم می چسبونن تا به شکل قیف در بیاد.

بعد توش رو با خامه پر می کنن.

بدیهیه که این مدل رو دیگه نمیشه توی روغن سرخ کرد و یا توی شربت انداخت بلکه موقع چیدن توی ظرف، مقداری عسل یا شربت می ریزن روش.

قطایف ها رو توی بشقاب بچینید و با مقداری پودر (خلال) پسته و یا پودر گل سرخ تزیین کنید.

کلاً قطایف، چرب و شیرینه و اونایی که با این مساله مشکل دارن می تونن شیرنیش رو کم کنن و یا اصلاً سرخ نکنن و از مدل دوم استفاده کنن!

راستی قطایف رو تازه تازه و گرم گرم میل کنید… وقتی بمونه سرد و سنگین میشه و جالب نیس!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.