post

546742 300x208 گلبرگ سرخ زنده باد زندگی شماره هفتاد و ششمسبک های مختلف عشق ورزیدن به همسر

عشق، سازه ای است که قرن هاست شعرا، حکما، فلاسفه و اندیشمندان در نقاط مختلف جهعان، درباره چیستی و معنای آن قلم فرسایی ها و کنکاش ها کرده اند؛ اما شاید بتوان

نظامندترین و علمی ترین تحقیقات در جهت درک مفهوم عشق را به فعالیت های تحقیقاتی روانشناس آمریکایی، رابرت استرنبرگ (۱۹۴۹)، نسبت داد. او تلاش هایش برای درک و شناخت بهتر عشق را در قالب نظریه معروفش «مثلث عشق» ارائه داد. استرنبرگ معتقد است عشق مفهومی است که از سه ویژگی و عنصر اصلی تشکیل شده است: «صمیمیت، دلباختگی و تعهد».

عنصر اول عشق) صمیمیت

صمیمیت یا الفت، پیوند نزدیک و احساس تعلق بین دو نفر و تمیال آنها برای در میان گذاشتن خصوصی ترین و عمیق ترین افکار و احساسات شخصی است. صمیمیت، جنبه عاطفی و هیجانی عشق است. ده عنصر اصلی صمیمیت عبارت است از:

۱- تمایل به افزایش رفاه شخص موردعلاقه

۲- احساس خوشحالی و رضایت از بودن با فرد مورد علاقه

۳- احترام و توجه متقابل

۴- توانایی حساب کردن روی کمک دیگری هنگام نیاز

۵-وجود درک متقابل

۶- راحتی برای در میان گذاشتن مسائل شخصی

۷- دریافت حمایت احساسی در رابطه

۸- بذل حمایت احساسی و هیجانی

۹- ارتباط صمیمانه متقابل

۱۰- ارج نهادن به یکدیگر

عنصر دوم عشق) اشتیاق

اشتیاق، داشتن میل و رغبت جنسی، نسبت به طرف مقابل است. اشتیاق یا همان شور یا هوس، جنبه انگیزشی عشق است.

عنصر سوم عشق) تعهد

فرد می پذیرد که فرد دیگری را به شدت دوست دارد (پذیرش) و خودش را ملزم می داند که در پستی ها و بلندی های زندگی، رابطه اش را با آن شخص حفظ کند (تعهد).

این ویژگی شامل تصمیم های خودآگاهانه و غیرخودآگاهانه ای می شود که فرد برای دوست داشتن دیگری می گیرد و خود را متعهد به حفظ آن می کند. این حالت جنبه شناختی دارد و دربردارنده تصمیم کوتاه مدت و بلندمدت برای دوست داشتن و مراقبت از معشوق است. این جنبه تصمیم گیری برای تعهد داشتن، حفظ و نگهداری از معشوق و رابطه طولانی مدت با اوست و شامل تصمیم گیری در این باره است که فقط با یک نفر باشد و شریک دیگری برای خود انتخاب نکند و این ارتباط را مهمتر از ارتباط با هر فرد دیگری تلقی کند.

عشق ورزی به سبک های مختلف

تحقیقات استرنبرگ نشان می دهد که از رهگذر درآمیختگی سه عنصر عشق، هشت نوع سبک عشق ورزی به وجود می آید.

۱- فقدان عشق

در این حالت هیچکدام از عناصر عشق وجود ندارند. چنین رابطه ای در زندگی روزمره با مردم عادی قابل مشاهده است.

۲- عشق دوستانه

رابطه ای است که فقط عنصر صمیمیت در آن حضور دارد و از دو جزء دیگر در آن خبری نیست. این احساس را اغلب در روابطمان با دوستان صمیمی تجربه می کنیم.

۳- عشق با دلباختگی (شیفتگی)

در این نوع عشق، شور و هیجان (شهوت) عاری از صمیمیت و تعهد، بر مناسبات و روابط فردی حاکم است. در این حالت از فردی که دوستش داریم سمبل عشقی ساخته می شود اما وقتی به او می رسیم، این احساس و جذبه فروکش کرده و گاهی جای خود را به تنفر می دهد!

۴- عشق پوچ (تهی)

در این عشق فقط تعهد وجود دارد! این رابطه اغلب در میان همسرانی دیده می شود که مدتی طولانی از ازدواج آنها می گذرد و وجود ملاحظاتی مانند وجود فرزندان یا ترس از بی کسی و بی پناهی، علت اصلی تداوم رابطه است.

۵- عشق رومانتیک

این نوع عشق، ترکیبی از صمیمیت و هوس عاری از تعهد است و اغلب در بین همسرانی به وجود می آید که اغلب در ابتدای راه قرار دارند و میزان شور و صمیمیت در میان آنها بالاست اما آنها به اندازه کافی زندگی مشترک را تجربه نکرده اند تا احساس تعهدی قوی داشته باشند.

۶- عشق رفاقتی

این عشق ترکیبی از صمیمیت و تعهد خالی از هوس است. چنین عشقی بین همسرانی دیده می شود که به مدت طولانی با هم زندگی می کنند و از هم رضایت دارند؛ اما جاذبه جنسی میان آنها از بین رفته است. دو همکاری که سال ها کنار هم کار کرده اند، در این دسته بندی قرار می گیرند.

۷- عشق ابلهانه

در این سبک عشق ورزی، میزان هوس و تعهد بالاست اما میزان صمیمیت ضعیف است. افراد در این عشق در نگاه اول و بدون داشتن شناخت نسبت به هم، عاشق می شوند و خیلی زود بدون اینکه همدیگر را بشناسند، به داشتن رابطه ای فاقد صمیمیت متعهد می شوند.

۸- عشق کامل

این نوع عشق، ترکیبی از سه حالت صمیمیت، اشتیاق و تعهد است. در این حالت فرد، همسر خود را به عنوان یک انسان دوست دارد و به او احترام می گذارد، به او متعهد است و از طریق برقراری ارتباط درست با او احساس نزدیکی می کند. رفتاری دوستانه، توءم با رفاقت، محبت و مراقبت دارد. روابط زناشویی همراه با تعهد به وفاداری و اوج لذت بدون احساس گناه منجر می شود. استرنبرگ (۱۹۸۸) می گوید: «رسیدن به این مرحله، آسان تر از نگهداری آن است!»

 

بیماری سفر چیست و با آن چه‌کار کنیم ؟

شاید شنیده باشید که بعضی از بچه‌ها حدود ۱۸ ماهگی تا دو سالگی و حتی پس از آن در هنگام مسافرت، وقتی سوار ماشین می‌شوند دچار حالت تهوع و رنگ‌پریدگی می‌شوند و ممکن است استفراغ کنند. این مشکل را بیماری حرکت یا سفر می‌نامند که اصلا نگران‌کننده نیست.

البته این مشکل مختص بچه‌ها نیست. گاهی بعضی بزرگسالان در مسافرت با آن مواجه می‌شوند که آن را ماشین گرفتگی می‌نامند. شاید بعضی‌ها در مسافرت دریایی هم این‌طور شوند. برای تسکین این مشکل باید فرد را به هوای آزاد ببرید و کمک کنید روی یک صندلی بنشیند و روی سمتی که سرش گیج می‌رود سر را خم کند. انجام این ورزش معمولا مفید است. پزشکان معتقدند قبل از سفر مصرف داروی دیمن‌هیدرینات البته به شرط نداشتن مشکل زمینه‌ای می‌تواند مفید باشد.

بیماری سفر با تعرق، رنگ پریدگی، سردرد، سرگیجه، حسی شبیه دوران سر، لرز خفیف و احساس سرما، افزایش بزاق دهان، حالت تهوع و استفراغ همراه است.

کافی است سر بچرخانند یا برای یک لحظه سرشان را پایین بیندازند یا برای دیدن منظره ای به پشت سر نگاه کنند؛ کار تمام است. همان لحظه نشانه ها آغاز شده و با حال نزار به مقصد می رسند. این افراد به اختلالی به نام “بیماری سفر” یا “Travel sickness” یا “Motoin sickness” دچار هستند. این اختلال عوارضی در فرد ایجاد می کند که البته با رعایت بعضی نکته ها قابل کنترل است.

مسافرت با هر وسیله نقلیه ای می تواند برای فرد مبتلا به این اختلال عارضه ایجاد کند. دلیل آن نیز تاثیر حرکت وسیله نقلیه روی مایع درون گوش میانی است. هر نوع حرکت ناگهانی، چرخشی، تکان شدید، تغییر وضعیت حین حرکت، راه رفتن در وسیله نقلیه ای مانند هواپیما یا قطار، جا به جا شدن در خودروی شخصی مایع درون گوش میانی را تحریک کرده و نشانه ها آغاز می شوند.

علائم را بشناسید

تعرق، رنگ پریدگی، سردرد، سرگیجه، حسی شبیه دوران سر، لرز خفیف و احساس سرما، افزایش بزاق دهان، حالت تهوع و استفراغ از نشانه های شروع بیماری مسافرتی است. این عارضه معمولا از کودکی همراه فرد است. یکی از دلایل گریه کردن و بی قراری کودک می تواند ناشی از ابتلا به این مشکل باشد. در افراد مبتلا به این عارضه، سوارشدن به وسایل تفریحی که چرخشی یا دورانی باشند نیز همین عارضه را در پی دارد.

چگونه کنترل کنید؟

– سفر با خودروی شخصی

بهترین مکان برای شما صندلی کنار راننده است. اگر امکان نشستن در آن صندلی را ندارید، حتما کنار پنجره بنشینید. هنگام حرکت به پشت سر نگاه نکنید حتی اگر زیباترین منظره جهان باشد!

– سفر هوایی

دو ردیف اول هواپیما و نهایتا پیش از رسیدن به بال هواپیما که میزان تکان ها کمتر احساس می شود، بهترین مکان نشستن برای افراد مبتلا به بیماری مسافرتی است. هنگام حرکت نباید از جای تان حرکت کنید. سر را پایین نیندازید و از خوردن خوراکی پرهیز کنید. در طول سفر نیز هواکش را به سمت صورت تان تنظیم کنید تا هوای تازه نفس بکشید. پس از نشستن کامل هواپیما از صندلی تان بلند شوید.

– سفر با قطار

درباره قطار، مکان واگن زیاد مهم نیست. درباره قطار باید به سه نکته دقت کنید. اول اینکه سمت نشستن شما باید همسو با حرکت قطار باشد. این نکته را باید هنگامی که سوار مترو یا اتوبوس هستید هم رعایت کنید. دوم اینکه پنجره واگن شما حتما باز باشد تا هوای تازه نفس بکشید و سوم اینکه هنگام حرکت قطار از جای تان بلند نشوید.

– سفر دریایی

صندلی های جلویی یا از نیمه کشتی به سمت جلو و ترجیحا عرشه کشتی را برای نشستن انتخاب کنید. هنگام حرکت نیز از جای تان حرکت نکنید.

این نکته ها یادتان باشد

– غذا نخورید

حداقل از دو ساعت قبل از حرکت با هر وسیله نقلیه ای، غذای سنگین نخورید. هرچه معده خالی تر باشد، احتمال بروز این حالت کاهش خواهدیافت و در صورت بروز، نشانه ها کمتر بروز خواهدکرد.

– سر را مستقیم نگه دارید

هنگام حرکت با هر وسیله نقلیه ای سرتان را زیاد تکان ندهید و به طور خاص، پایین نیندازید. در حرکت مطالعه نکرده یا به تلفن همراه تان نگاه نکنید.

– چرب و شیرین نخورید

از یک ساعت قبل حرکت و در طول سفر از خوردن غذاها و تنقلات چرب و شیرین خودداری کنید. این خوراکی ها محرک بوده و عاملی برای تشدید حالت تهوع و استفراغ هستند. غذاها و تنقلات تند و ادویه دار نیز همین مشکل را ایجاد می کنند.

– لیمو همراه تان باشد

بوکردن یا خوردن لیموترش هنگام سفر راهی برای جلوگیری از ایجاد حالت تهوع است. بنابراین همیشه این داروی طبیعی را همراه داشته باشید.

– دارو مصرف نکنید

بعضی داروها مانع از بروز حالت تهوع می شوند. با مشورت پزشک، یکی از این داروها را خریده و نیم ساعت قبل از هر نوع سفری این دارو را میل کنید. این داروها حالت گیجی و خواب آلودگی ایجاد می کنند اما در عوض شما را از عوارض این بیماری آزاردهنده مصون می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.